ZVEZDA UBEDLJIVA NA STARTU PLEJ-OFA: Crveno-beli razbili Zadrane i uspešno krenuli u odbranu titule u ABA ligi

Novosti online

28. 04. 2023. u 21:45

KOŠARKAŠI Crvene zvezde ubedljivo su savladali Zadar u prvoj utakmici plej-ofa ABA lige sa 100:73 (25:20, 33:16, 20:17, 22:20) u dvorani "Aleksandar Nikolić".

ЗВЕЗДА УБЕДЉИВА НА СТАРТУ ПЛЕЈ-ОФА: Црвено-бели разбили Задране и успешно кренули у одбрану титуле у АБА лиги

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Ovaj meč je bio neizvestan u nekoliko uvodnih minuta. Crveno-beli su potom zaigrali agresivnije na oba kraja terena. Posebno je domaćin blistao u drugoj četvrtini u kojoj je postigao čak 33 poena.

Nastavili su izabranici Duška Ivanovića da dominiraju i u nastavku susreta. Razlika je konstantno rasla i to do maksimalnih +33 koliko su imali u više navrata.

Ono što može da raduje crnogorskog stručnjaka je dobra igra u napadu. Zvezda je trojke šutirala 15/33, a svaki igrač se upisao u strelce.

Crveno-bele su do pobede predvodili Nemanja Nedović i Filip Petrušev sa po 16 poena. Kod Zadra je najbolji bio Luka Božić sa 18, dok je Marko Ramljak brojao do 17.

Druga utakmica koja se igra u Hrvatskoj na programu je 8. maja od 18 sati.

C. zvezda - Zadar 100:73 (25:20, 33:16, 20:17, 22:20)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: 5.241. Sudije: Milivoje Jovčić, Sašo Petek i Marko Mustapić.

C. zvezda: Vildoza 8, Lazarević 5, Kampaco 8, Mitrović 13, Lazić 6, Martin 8, Dobrić 8, Ivanović 3, Nedović 16, Marković 5, Petrušev 16, Bentil 4.

Zadar: Dejvis 3, Klarica, Sikirić, Žganec 3, Čampara 5, Matulina, Lakić 11, Drežnjak 11, Božić 18, Ramljak 17, Šantelj 5.

Četvrta četvrtina: Zvezda - Zadar 100:73

40' - Pukla je stotka u "Pioniru". Dobrić je uspeo da pogodio "flouter", a poslednji koš bio je delo Sanija Čampare.

39' - Trojku je pogodio i Čampara, ali je precizan bio tek iz šestog pokušaja. Lakić je i sa linije penala uspeo da poentira.

37' - Na drugoj strani je trojku pogodio Arijan Lakić. Upisuje se i Nikola Ivanović pogotkom van linije 6,75.

36' - Dobra kontra Zadrana. Sjajan potez Mitrovića. Uspeo je centar crveno-belih da poentira i to uz faul Drežnjaka. Pogodio je i dodatno bacanje.

35' - Božić je snažno zakucao, a onda je na drugoj strani poentirao i Ben Bentil. Božić je ponovo poentirao. Sada je bio polovičan sa linije penala.

34' - Lepa centarska tehnika Božića i laki poeni. Dugu dvojku pogodio je Marković. Nije to baš bio šut u njegovom maniru, ali ga je pogodio.

32' - Šantelj je poentirao za Zadar. Lepa centarska teniha Mitrovića. Nedović je promašio trojku iz dotrčavanja.

31' - Četvrti kvartal počeo je trojkom Nemanje Nedovića kome je ovo bio 15. poen. Posle Nedovića i Marković je bio precizan van linije 6,75.

Treća četvrtina: Zvezda - Zadar 78:53

30' - Prve poene u nastavku postigao je Luka Vildoza. To su ujedno bili poslednji poeni u trećoj četvrtini.

29' - Dobar napad Zadra je okončan trojkom Šantelja. Zvezda je dugo bez poena i odmah tajm-autom reaguje Duško Ivanović. Nastavljaju gosti seriju poenima Božića.

27' - Dva puta je poleteo Martin. Snažnu je Amerikanac zakucao posle dodavanja Petruševa i Vidloze. Na drugoj strani je Ramljak došao do poena uz faul. Iskoristio je i dodatno bacanje - 76:46.

25' - Trojka Petruševa, pa laki poeni Martina posle asistencije Kampaca za velikih +31. Jedva je dočekao televizijski tajm-aut Jusup da pokuša da prekine seriju domaćina.

24' - Sam u korneru, omiljenoj poziciji ostao je Lazić i kaznio je Zadar. Ovo je bio drugi pogodak kapitena kluba sa Malog Kalemegdana van linije 6,75 na ovom susretu. Gosti isključivo poentiraju sa linije penala.

23' - Sve poena za domaće u ovom kvartalu za sada je postigao Petrušev. Zadar nema rešenje za centra crveno-belih u ovom trenutku.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

22' - Nesportski faul je napravio Martin. Ipak, taj poklon nije u potpunosi iskoristio Ramljak koji je pogodio samo jedno bacanje. Zvezda je posle samo 86 sekundi treće četvrtine ispunila bonus.

21' - Zadar je odigrao loš prvi nadap. Odbrana rivala je bila agresivna, pa se gosti nisu snašli. Na drugoj strani "flouterom" je poentirao Petrušev.

Druga četvrtina: Zvezda - Zadar 58:36

30' - Odličan poslednji napad odigrao je domaćin. Kampaco je probio i uposlio Nedovića koji je došao do 13 poena. Zvezda je u drugoj četvrtini postigla čak 33 poena.

29' - Sjajan potez Kampaca. Fintirao je Drežnjaka i položio loptu u visokom luku. Na drugoj strani Drežnjak igra sjajno.

28' - Rapsodija crveno-belih u ovim trenucima. Nedović je pogodio dve trojke i pokazao da u pravom trenutku za Zvezdu hvala formu.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

26' - Oporavio se Ben Bentil i pogodio pod košem, a onda je Vildoza pogodio svoj drugi šut za tri poena. Posle koša Argentinca tajm-autom je reagovao Danijel Jusup.

25' - Šut van linije 6,75 pogodio je Lazić. Drežnjak koji igra odlično iznudio je tri bacanja i svako je realizovao.

24' - Opet pljušte trojke na obe strane. Dobrić i Vildoza na jednoj, odnosno Drežnjak na drugoj strani.

22' - Zvezda je na startu drugog kvartala odigrala dobru odbranu, dok je u napadu trojku pogodio Dobrić.

Prva četvrtina: Zvezda - Zadar 25:20

10' - Ramljak je blokirao Kampaca, a onda poeni u kontri za goste. Luka Mitrović se sa penela uveo u meč. Trojka Drežnjaka i dvoja Mitrovića bilo je poslednje od koševa u prvom kvartalu.

8' - Borbena utakmica od početka. Zadrani odlevaju šampionu u prvom kvartalu. Kampaco je za razliku od prošlog puta pogodio oba bacanja.

7' - Pogodio je Hasan Martin pod faulom, ali nije iskoristio dodatno bacanje. Na identičan način je poentirao i Božić, samo što je on bio precizan sa linije penala.

6' - Opet Ramljak, ali sada posle ofanzivnog skoka dolazi do novih poena. Prvu trojku za domaće pogodio je i Nedović.

5' - Lep prodor Ramljaka i novi poena Zadra koji za sada igra dobro na oba kraja terena. Ipak, Lazarević je ukrao loptu Božiću i potom poentirao uz fual. Pogodio je i dodatno bacanje.

4' - Nakon nekoliko neiskorišćenih napada Luka Božić je prošao Lazareviću iza leđa i došao je do lakih poena - 6:7. Nedović se u meč uveo poenima sa linije penala.

3' - Upisao se i Petrušev. On je iz levog kornera bio precizan takođe za tri poena.

2' - Prve poene za Zvezdu ovom četvrtinalu postigao je Fakundo Kampaco. Bio je Argentinac precizan van linije 6,75. Istom merom uzvratio je Arijan Lakić.

1' - Počela je utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić". Nije domaćin iskoristio napad, Luka Božić je ukrao loptu Filipu Petruševu. Gosti su prvi napad iskoristili poneima Huana Dejvisa.

Uoči meča:

Klub sa hrvatskog primorja je iznenadio aktuelnog šampiona u prvoj utakmici odigranoj u dvorani "Aleksandar Nikolić" (96:98). Možda je baš taj poraz uticao da ekipa Duška Ivanovića ne bude prva na kraju ligaškog dela.

Ipak, Zvezda se revanširala sredinom februara kada je ubedljivo trijumfovala sa 95:76. No, ta pobeda nije bila dovoljno za čelnu poziciju.

Nema dileme da su crveno-beli favotiri na ovom susretu i bila bi prava senzacija da Zadar dva puta tokom sezone slavi u Beogradu.

Drugi meč igra se 8. maja u Hrvatskoj. U polufinale će se plasirati ekipa koja prva stigne do dve pobede.

Podsetimo, ko slavi u ovom okršaju u narednoj fazi takmičenja igraće sa boljim iz duela Budućnost - Mega.

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave