PARTIZAN I OLIMPIJA PRIREDILI JOŠ JEDAN KOŠARKAŠKI TRILER: Crno-beli u prepunoj Areni nakon utakmice na jednu loptu savladali LJubljančane

Novosti online

26. 03. 2023. u 21:04

KOŠARKAŠI Partizana rezultatom 76:73 savladali su Cedevita Olimpiju u derbi meču ovog kola ABA lige. Tako su se crno-beli za još jedan korak približili osvajanju prvog mesta na Jadranu u prvom delu sezone i prednosti domaćeg terena u eventualnom finalu.

ПАРТИЗАН И ОЛИМПИЈА ПРИРЕДИЛИ ЈОШ ЈЕДАН КОШАРКАШКИ ТРИЛЕР: Црно-бели у препуној Арени након утакмице на једну лопту савладали Љубљанчане

FOTO: KK Partizan/ABA liga

Prepuna Arena dočekala je svoje crno-bele heroje ove večeri, a teško da je iko od prisutnih mogao da nasluti kakvu će uvertiru imati ovaj meč.

FOTO: KK Partizan/ABA liga

Tradicionalno neugodan protivnik za crno-bele već na početku utakmice pokazao je zašto je "kriptonit" za "parni valjak" i zašto se Željko Obradović pribojavao ovog susreta u najavi.

Ljubljančani su već sredinom prve deonice šokirali "grobare" i došli do početnih +12, kada je na semaforu pisalo 8:20.

Crno-beli igrali su strpljivo, broj izgubljenih loti je sveden na minimum, ali su procenti šuta bili ti koju su brinuli crno-bele.

FOTO: KK Partizan/ABA liga

Ipak, uspeli su Obradovićevi izabranici da se trgnu, već do poluvremena  i da se vrate u rezultatsku klackalicu, ali je bilo očigledno koliko su icrpljeni košarkaši Partizana.

Paklen ritam u kom igraju i te kako je uticao na izdanje domaćih, pa crno-beli nisu uspeli da u tom naletu izgrade suficit.

U poslednjih tri minuta ušlo se sa rezultatom 71:69 u korist srpskog tima kada je Janis Papapetru pogotkom van linije 6,75 podigao "grobare" na noge.

Delovalo je da će crno-beli konačno slomiti otpor motivisanog rivala, ali kao da je suđeno od Partizan i Olimpija uvek igraju dramatične mečeve.

U poslednjih 30 sekundi ušlo se rezultatom 72:71, Zek Ledej je fauliran, a Amerikanac koristi oba penala i vodi svoj tima na +3. Uzvratili su gosti odmah sa dva poena, ali je nepogrešiv na liniji slobodnih bacanja bio i Dante Egzum.

Na kraju u igri nerava, Olimpija je imala napad za produžetak, Ferel je šutirao uz zvuk sirene, ali nije bio precizan i veliko slavlje je moglo da počne!

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Joanis Papapetru sa 14 poena, 13 je ubacio Ledej. U ekipi Cedevita Olimpije najbolji su bili Adams sa 19 i Ferel sa 17 poena.

TABELA ABA LIGE

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (2)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!