KROZ CRVENO DO TOP 8: Partizan dobro pamti najteži poraz u sezoni

V. P.

23. 03. 2023. u 21:00

OBRAĆANjE medijima trenera Partizana Željka Obradovića pred duel sa Olimpijakosom u petak u odavno rasprodatoj "Areni" (20.00), počelo je konstatacijom "najteži mogući protivnik".

КРОЗ ЦРВЕНО ДО ТОП 8: Партизан добро памти најтежи пораз у сезони

Evroliga

Sasvim objektivno zapažanje, imajući u vidu da su Pirejci u nikad ujednačenijoj evroligaškoj sezoni do sada pokazali da su ipak malo jači, malo organizovaniji i za nijansu kompaktniji tim od drugih.

U odnosu na prethodnu sezonu, u kojoj ih je na fajnal-foru u Beogradu u polufinalu eliminisao Efes trojkom Vasilija Micića, dodali su ekipi dovoljno težine da može da pretegne na pobedničku stranu u pohodu na četvrtu titulu. U srpsku prestonicu sada su došli bez trenera sa kojim su osvojili poslednju 2013. godine, Jorgos Barcokas ostao je u Atini zbog virusne infekcije.

- Prvi put to čujem - iznenadila je Obradovića informacija o bolesti kolege. - Želim mu brz oporavak, ali tu su drugi treneri. Nema tu velike razlike, igrači su ti koji odlučuju na parketu šta će se dešavati.

Na parketu će se sresti lider i apsolutni favorit MVP trke, bugarski as Saša Vezenkov, i Matijas Lesor kao crno-beli adut u borbi za naprestižnije individualno priznanje. Sudariće se talenat i mladalačka energija Jama Madara sa iskustvom prekaljenog Kostasa Slukasa, sirova bekovska snaga Šakila Mekisika sa prefinjenim veštinama Kevina Pantera...

- Igraju izvanredno - odaje im priznanje Obradović. - Tokom ove naše pauze odigrali su dve veoma dobre utakmice. Ekipa koja može sve, od tranzicije do pozicionog napada. Kompletan tim na svakoj poziciji. Moramo da shvatimo da će biti potrebno da igramo odbranu pune 24 sekunde, jer oni nikada ne forsiraju šut, uvek napadaju iz izgrađenih pozicija.

OLIMPIJAKOS VODI 6:4

PARTIZAN i Olimpijakos sastali su se deset puta od formiranja današnje Evrolige 2000. godine.

Uspešniji je atinski velikan sa šest pobeda, poslednja je bila izuzetno ubedljiva, uz MVP kraciju Kostasa Slukasa koji je ostvario učinak od 17 poena i osam asistencija.

U motivacionoj agendi svakako bi trebalo da se nađe najteži poraz u dosadašnjem delu sezone, Olimpijakos je u Pireju slavio sa 87:58. Do tog meča, ova dva tima poslednji put su se srela u polufinalu fajnal-fora u Parizu 2010. godine, kada su crno-beli nesrećno poraženi (80:83).

Partizan je veoma blizu ciljne linije, trijumf nad Olimpijakosom širom bi otvorio vrata plej-ofa četiri kola pre kraja ligaškog dela takmičenja.

- Imamo još pet utakmica, ne razmišljamo o top 8, o fajnal-foru da ne govorim - kaže mladi izraelski plejmejker Jam Madar, u poslednjih nekoliko utakmica jedan od pogona "parnog valjka". - Moramo da gledamo samo sledeću utakmicu, imamo izuzetno težak raspored dp kraja. Isključivo smo fokusirani na sebe i ono što možemo da kontrolišemo, a to je naša igra. Želimo da igramo najbolju moguću košarku u ovom momentu. Biće nam potrebna u meču sa sjajnom ekipom, prvoplasiranom na tabeli Evrolige.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!