NE MOGU NI ONI DA VERUJU: Nikola Jokić zbunio američke novinare, ovo nisu mogli da očekuju posle dve MVP sezone

Novosti online

07. 11. 2022. u 22:09

NIKOLA Jokić je nastavio da briljira u NBA, i to na način kakav mnogi nisu očekivali posle dve sezone u kojima je dobio MVP nagradu, za najkorisnijeg igrača lige.

НЕ МОГУ НИ ОНИ ДА ВЕРУЈУ: Никола Јокић збунио америчке новинаре, ово нису могли да очекују после две МВП сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Jokić je odigrao fenomenalno i u pobedi njegovog Denvera nad San Antonio Sparsima, a posle toga je na "videlo" izašla i njegova nestvarna statistika.

Ne samo na tom meču, na kome je iz igre šuitirao sjajnih 9/10, već i u čitavom dosadašnjem toku novog šampionata.

O tome možda najbolje svedoči objava američke novinarke Kejti Vindži, koja za potrebe Altitjud TV-a prenosi zbivanja iz tabora Nagetsa:

- - Nikola Jokić ima svoj najbolji start u poslednje četiri sezone, šutira iz igre sa 62,3% preciznosti u prvih devet utakmica. On vodi u NBA ligi po procentu realizacije šuteva, kada se uzmu u obzir oni koji su bar 100 puta pokušali. A, da budemo iskreni, ta trka baš i nije napeta: drugi na toj listi je Dearon Foks, sa 55,5%.

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023

Nikola Jokić trenutno prosečno ostvaruje 20,3 poena po NBA meču, uz 10,8 skokova i 9,2 asistencije po odigranoj utakmici. Sve to uz pomenutu fantastičnu realizaciju šuta.

Raspored utakmica Denver nagetsa

Denver će posle meča na svom terenu sa Sparsima, gostovati u utorak u San Antoniju (3.30 po našem, srednjeevropskom vremenu), što je početak četvorodelne turneje.

Potom sledi meč na terenu Indijana Pejsersa (četvrtak, 1), pa u Bostonu protiv Seltiksa (subota, 1), te u Čikagu, protiv bulsa, u ponedeljak od 2.

Kući, u Denver, Nagetsi se vraćaju samo zbog utakmice sa Njujorkom (sledećeg četvrtka, od 4), pa onda slede dva meča u Dalasu protiv Luke Dončića i Maveriksa (subota 19. novembar od 02.30 i dva dana kasnije, u sat vremena ranijem terminu).

NBA liga - tabela

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri