JOŠ JEDAN KORAK DO LIGE ŠAMPIONA: FMP preskočio i drugu prepreku, Danci poslednji rival

Novosti online

23. 09. 2022. u 22:13

KOŠARKAŠI FMP Meridiana došli su na korak od plasmana u FIBA Ligu šampiona, pošto su u polufinalu kvalifikacija pobedili Češku Opavu sa 92:76 (21:17, 22:24, 27:19, 22:16).

ЈОШ ЈЕДАН КОРАК ДО ЛИГЕ ШАМПИОНА: ФМП прескочио и другу препреку, Данци последњи ривал

ABA liga

Dve prepreke su preskočene, otala je još jedna i ukoliko je tim iz Železnika preskoči postaće treći srpski tim koji će igrati u Evropi ove sezone (Crvena zvezda i Partizan igraju u Evroligi).

"Panteri" su odigrali još jedan meč, iako su bili lišeni pomoći jednog od najboljih igrača Paulijusa Valinskasa koji je dobio dozvolu kluba da ode u Litvaniju zbog smtri u porodici.

FMP je odlično otvorio meč, ali Opava je uvek pronalazila način da se vrati u meč, uglavnom svojim najjačim oružjem - šutem za tri poena, pa se na odmor otišlo sa samo dva poena prednosti za tim Nenada Stefanovića - 43:41.

U nastavku utakmice "panteri" su podigli nivo agresivnosti u odbrani i dobrim rešenjima u napadu su uspeli da slome otpor rivala i dođu do pobede.

Ekipu iz Železnika je do pobede predvodio Ebuka Izundu koji je postigao 18 poena, pratio ga je Trener Frejzer sa 16. Na drugoj strani najbolji je bio Jakub Mokran sa 16, dok je Dontaj Beset brojao do 15.

FMP će u nedelju od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić" za ulazak u FIBA Ligu šampiona igrati protiv danskog Baken Birsa.

BONUS VIDEO: Nemanja Nedović o povratku u Zvezdu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni