"E, TOGA SE NE BIH SETIO" Svetislav Pešić briljirao pred novinarima posle nestvarnog završetka prve faze Evrobasketa

D. N.

08. 09. 2022. u 23:22

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije je nastavila sa pobedama na Evrobasketu, a nastavio je sa zanimljivim obraćanjima javnosti i selektor "orlova", Svetislav Pešić.

Е, ТОГА СЕ НЕ БИХ СЕТИО Светислав Пешић бриљирао пред новинарима после нестварног завршетка прве фазе Евробаскета

FOTO: FIBA.Basketball

Podsetimo, Srbija je u petom kolu Evropskog prvenstva deklasirala u Pragu svog direktnog rivala za čelnu poziciju, reprezentaciju Poljske, posle čega je Pešić na sledeći način "otvorio" konferenciju za štampu:

- Dve važne stvari! Večeras su i energija i odnos prema igri bili izvrsni. Čestitke mojim igračima. Od početka meča smo prikazali sjajnu energiju na terenu, imali izvrsnu koncentraciju, donosili veoma dobre odluke u odbrani i, naravno, kada imate takve stvari u igri, onda možete da pravite prednost kroz tranzicionu igru. To je razlog što smo prvih 20 minuta imali 70% uspešnosti šuta. To je proizvod odlične odbrane. Važna je stvar što je Nikola Milutinov opet sa nama, skoro 20 minuta je igrao, a on je pokazao da je sa dodatnom koncentracijom sve moguće. Probaćemo da ga u narednim danima vratimo u pravi ritam, jer nas čeka zahtevna utakmica sa Italijom, za koju je potrebno zadržati fokus i odbranu koju smo večeras imali. 

Tome je, gotovo u dahu, dodao i sledeće:

- Energija i odnos prema igri su bili jako važni ne samo da bi se utakmica dobila, već da bi se zadržao fokus na onome što mi stalno govorimo. Odgovorili smo i na fizički izazov Poljske. Mi imamo veći talenat, individualni, ali je Poljska na prethodnim utakmicama pokazala da igra sa jakim kontaktom u odbrani. Mi smo uspeli da se nametnemo našom odbranom i sve je onda izgledalo dosta jednostavnije.

Na kraju je upitan kako se oseća povodom 20. godišnjice od čuvene svetske titule kao selektor SR Jugoslavije, osvojene u Indijanapolisu:

- E, vi ste me podsetili danas da je to ovaj dan, ne bih se sam setio! Pa, to je jedan od događaja koji me još više motivisao da ovo radim. Jednom sam rekao, kada smo osvojili to prvenstvo sveta i kada smo dobili zlatnu medalju, sa desne strane su nam stajali bronzani Nemci, koje sam prethodno ja trenirao. Tamo deset mojih igrača, i moj sin Marko... Pitao sam se, "šta bi ti hteo još u životu da uradiš!?". Burazer me potom zvao i rekao "Idi sad u penziju!". Ali, eto, još nisam! - zaključio je Pešić uz osmeh.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)