A SAD - KOŠARKAŠKA LUDNICA! Prvo osveta, a onda... Ovo je put koji čeka reprezentaciju Srbije do medalje na Evrobasketu

Novosti online

08. 09. 2022. u 22:55 >> 23:55

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije je pobedom protiv Poljske izborila prvo mesto u D grupi Evrobasketa, pa su postale poznate i najvažnije prepreke koje stoje na putu ka željenoj medalji.

А САД - КОШАРКАШКА ЛУДНИЦА! Прво освета, а онда... Ово је пут који чека репрезентацију Србије до медаље на Евробаскету

FOTO: FIBA.Basketball

U Berlinu, Srbija će igrati protiv četvroplasirane ekipe iz grupe C.

Tamo je danas viđeno "stvarno svašta" (kada Hrvati prosto nisu želeli da "previše" pobede Ukrajinu, jer bi igrali protiv naših "orlova"), pa se u večernjem terminu poštenim nastupom Italije došlo do toga da upravo Italijani budu rivali naše nacionalne selekcije na startu nokaut faze.

Iako "azuri" nisu naivni (i pored toga što su na startu šampionata izgubili svoju prvu zvezdu, Danila Galinarija, zbog teške povrede), evo šta bi čekalo "orlove" ako ostvare, po mnogima očekivanu, a za srpsku javnost - priželjkivanu, pobedu nad Italijom.

Priželjkivana je ne samo zbog ovog turnira, već i zbog jednog "duga" - Italijani su sprečili našu nacionalnu selekciju da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju.

U četvrtfinalu bi sledio veliki okršaj sa boljim iz meča Francuska - Turska.

Francuzi su puni NBA zvezda, predvodi ih veliki Jokićev rival, trostruki najbolji defanzivac najjače lige, Rudi Gober, a Turci su u nedavnom okršaju sa Srbijom u kvalifikacijama za Mundobasket umalo došli do pobede nad "orlovima".


Na toj "trasi" nalaze se još Slovenija i Belgija, kao Ukrajina i Poljska. Ipak, čini se da, predvođeni nestvarnim Lukom Dončićem (koji je juče oborio rekord Aleksandra Đorđevića, ali i ne samo njegov), Slovenci važe za apsolutno najvećeg favorita za plasman u polufinale od te četiri selekcije.


Dakle, put "orlova" do željenog finala je Italija, onda Francuska ili Turska u četvrtfinalu, pa Slovenija u polufinalu.

U drugoj polovini žreba Sastaju se Crna Gora - Nemačka i Grčka - Češka (pobednici igraju u četvrtfinalu), te Španija - Litvanija, odnosno Hrvatska - Finska.


Slede potpuno nestvarni Evrobasket dani, u to nema sumnje. Zato pratite Evropsko prvenstvo u košarci 2022. na sportskim stranicama portala "Novosti" - gde vas o svakom meču i svakoj zanimljivosti čekaju pravovremene i tačne informacije.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)