SRBI SU ČUDO! Nestvarna pobeda naših košarkaša nad Grcima, san o Svetskom prvenstvu još živi!

D. N.

25. 08. 2022. u 22:23 >> 22:24

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije je, uz veliki peh - povredu evroligaškog MVP-a Vasilija Micića, napravila podvig: savladala je moćnu Grčku u beogradskoj Areni sa 100:94 posle produžetka i sačuvala nadu da će se plasirati na Svetsko prvenstvo. Da bi taj san nastavio da živi, potrebno je u nedelju pobediti Tursku, usred Turske.

СРБИ СУ ЧУДО! Нестварна победа наших кошаркаша над Грцима, сан о Светском првенству још живи!

FOTO: FIBA.Basketball

Ali, o tom meču - kada dođe na red. Jer utakmica s Grcima bila je za pamćenje.

Da će biti teško, čak i uz dvostrukog uzastopnog NBA MVP-a u ekipi, a Nikola Jokić to jeste, znalo se i pre ovog meča. I, bilo je baš tako. Jer, naša reprezentacija se u ovom sastavu tek nedavno okupila, a Grci, koji su za nijansu duže igrali zajedno, i pored određenih kadrovskih problema su znali šta hoće. I kako hoće. A i bili su smireniji zbog situacije na tabeli koja im je više išla na ruku. Imali su i oni dvostrukog NBA MVP-a u svojim redovima, Janisa Adetokumba, vrlo motivisanog. A Srbi su, relativno rano, ostali bez evroligaškog MVP-a, koji je povredio skočni zglob...

Pa opet, ono čime je na parketu selektor Dimitris Itudis raspolagao - moglo je, možda, da se poredi u igračkom smislu sa "orlovima", ali je na strani ekipe Svetislava Pešića bilo iskustvo selektora, te domaći teren, odnosno krcata Arena. Publika je (uz neke od velikana tik uz parket, poput Novaka Đokovića ili Željka Obradovića), davala dodatnu snagu srpskoj selekciji, a Pešić se pobrinuo da iznenadi kolegu - raznovrsnošću.

Željko Obradović i Novak Đoković bodre "orlove" protiv Grčke / FOTO: FIBA.Basketball

Upravo je ta, košarkaška filozofija da je apsolutno svaki član ekipe apsolutno važan šraf za konačan uspeh, počela da donosi ranu prednost.

Već do kraja prve deonice sedmorica naših igrača su se upisala u strelce, u toj četvrtini jesu "kolo poveli" Jokić i Micić, ali su Grke najviše mučili Marinković, pa Milutinov, u odbrani Kalinić...

Pa opet, imali su i gosti adute.

Prvih pet pogodaka bila su im zakucavanja, a Janis je braću Adetokumbo i ostatak selekcije "Helena" predvodio kako to radi i na NBA parketima, atrakcijama u suparničkom reketu.

Zato su gosti i "-7" iz prve deonice, i zaostatak od 37:28 u drugoj, uspeli da nadoknade, povedu pre povrede Micića u 17. minutu, ali...

Povređeni Vasilije Micić na meču Srbija - Turska / FOTO: FIBA.Basketball

Ne bi Srbi bili to što jesu u košarci, da na najveće izazove ne odogovore - srcem. Naravno, ne dobija ono utakmicu, tu su talenat, uloženi trud na svakom treningu, ali i trenerove zamisli i zajedništvo ekipe. Ipak uz sve to, posle Micićeve povrede - srčanošću su "orlovi" krenuli da "lome" rivala.

Ta borbenost je naterala Grke i na greške, i na svađe sa sudijama, a i na pucanje njihove odbrane, pa je razigrani Jokić, dobijajući MVP duele sa NBA asom, uspeo da povede Srbiju ka novih devet razlike (pre odlaska na veliki predah, uz 51:44 na semaforu). Rasla je prednost i do dvocifrene, kada se Nikola Jokić poigravao s rivalima, ali su oni i te kako umeli da uzvrate, opet u "NBA brzini", ali i ponekom trojkom.

Megdan se rasplamsao na onaj pravi, košarkaški način, a prave "buktinje" su predstavljala pojedina ponašanja naših košarkaša kada bi se požrtvovanošću izborili da, posle nekoliko defanzivnih kikseva, nateraju suparnike na grešku. Slavili bi izlaženje Grka s loptom u aut kao da je osvojen Mundobasket. Radovali bi se kada bi saigrač ostvario efektnu blokadu (kao borbeni Milutinov) ili pogodio trojku posle sopstvene greške (vrlo motivisani Jaramaz), ali... Grci su i dalje "disali za vratom" domaćim igračima.

Što Janis, što njegova braća, a što brzopletost i još uvek nedovoljna uigranost ove postave naše nacionalne selekcije, bili su "krivci" za smanjivanje prednosti Srbije kako se meč približavao kraju. Pa opet, u 38. minutu, Jokić je iznova uspostavio prepoznatljivu dominaciju u orgnizaciji napada, omogućio trojku Lučiću, da bi se na to nadovezali promašaji Janisa Adetokumba. Zatim je usledila trojka Ognjena Jaramaza, punog samopouzdanja, koji je pogodio s osam metara i doneo +8 na dva minuta do kraja.

Ali, tu nije bio kraj drame. Iako je Jokić čak i trojkom "s jedne noge" digao celu halu na noge, halu koja je njega pozdravila ovacijama "MVP! MVP!", Grci su se borili nestvarno. Te trojka, te dobra odbrana, te ponovo pogodak s distance, tek - za manje od minut i po, uz pogodak Tajlera Dorsija, gosti su izjednačili. Na red je došao produžetak, nakon što Jaramaz nije iskoristio 11 sekundi posle tajmauta za postizanje koša.

Ipak, nakon predaha koji je usledio, "orlovi" su se taman koliko treba "sabrali", a Jokić im je pokazao kako da rašire krila. Predvođeni njime, za tili čas su napravili seriju 8:2, da bi na poslednji nalet Janisa i njegovih sunarodnika odgovorili upravo preko srpskog i svetskog MVP-a: "krađom" lopte, pogotkom za +5 na minut i 18 pre kraja, za... kraj ove nestvarne košarkaške priče.

Nikolu je, iako je meč završio uz odličnu statistiku, ali i zanimljivost da je s njim na parketu Srbija više primila poena nego što je dala ("plus/minus" faktor mu je bio -4, Jaramazu čak +19) hala opet ispratila onim povicima iz NBA dvorane u Denveru, a ostatak ekipe gromoglasnim pozdravom "Šampioni!".

Ne, nisu ovi momci još šampioni. Ali su pokazali da taj gen nose u sebi. I da su vrlo, vrlo voljni da ga pokazuju svetu.

Naredna stanica za to pokazivanje je Turska, u nedelju. Tri su mesta koja vode na Mundobasket, a naši su i dalje - van njih...

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 

Srbija - Grčka 100:94 (31:25, 20:19, 19:19, 17:24, 13:7)

Srbija: Gudurić 5p, 3as, Jaramaz 15p (šut za dva 3/4, za tri 3/4), 2sk, 4iz, 1os, Jokić 29p (šut za dva 9/13, za tri 2/3), 8sk, 6as, 6iz, 1os, Kalinić 6p, 7as, 6as, Lučić 14p, 2sk, 2as, Davdovac, Dobrić 1, Jagodić-Kuridža, Marinković 9p, 3as, 2sk, Micić 9p, 1sk, 3as, Milutinov 12p, 4sk, Ristić nije igrao

Grčka: Janis Adetokumbo 40p (šut za dva 12/18, za tri 2/7), 8sk, 4as, 2os, 3iz, Kalates 5, Dorsi 16, Larencakis, Papanikolau 8, Agravanis 5, Kostas Adetokumbo 6, Tanasis Adetokumbo 12, Bohordis nije igrao, Kaselakis, Luncis, Slukas 2

KRAJ! Srbija - Grčka 100:94

45' - Lučić s penala donosi 98:92, još 23 sekunde do kraja!

44' - Jokić postiže koš, Srbija vodi 97:92, još 78 sekundi do kraja produžetka!

44' - Kalinić gubi loptu, ali sjajni Jokić krade loptu Kalatesu!

43' - Gudurić menja Marinkovića na parketu.

43' - Vraćaju se gosti, Janis primiče Grčku na 95:92, prvo jednim penalom, pa posle lošeg dodavanja Marinkovića, pogotkom.

42' - Kalinić proigrava Jokića, "vraća" asistenciju, a onda Nikola, posle promašene trojke Larincakisa, daje koš - 95:89 za Srbiju, Grci traže tajmaut!

41' - Jokić za Kalinića - pogodak Srbije. Pa promašaj Papanikolaua, a koš Lučića, zakucavanje za 91:87. Odličan početak.

Igraće se produžetak, ostalo je 88:88, Jaramaz nije pogodio s distance posle tajmauta!

40' - Tajmaut, 11 sekundi do kraja, Srbija ima loptu.

40' - Da li je moguće... Jokić promašuje oba slobodna bacanja, Kalates primče Grke na 88:85, a onda, posle kiksa Lučića, Dorsi daje trojku - nerešeno je!

39' - Trojka Grka, pa trojka Jokića sa jedne noge, cela hala mu skandira MVP, MVP!, a Tanasis uzvraća novom trojkom - 88:82.

38' - Janis promašuje s distance, ali Jaramaz pogađa sa osam metara trojku, i to od table, svi slave u hali - 84:76 za Srbiju, još dva minuta i devet sekundi do kraja!

38' - Fauliran je Nikola Jokić, koji s linije penala uvećava prednost Srbije na 81:76.

FOTO: FIBA.Basketball

37' - Jokić je promašio trojku, Janis uhvatio loptu, a onda on promašio s distance, a srpski MVP NBA lige došao u posed lopte. Napetost raste, još tri minuta...

36' - Tajmaut traži Pešić. Izlaze Dobrić i Gudurić, ulaze Marinković i Jaramaz.

36' - Pa, da li je moguće... Za tili čas su Grci prišli na 79:76, a gubili su sa devet razlike pre minut. Posle zakucavanja Tanasisa Adetokumba, njegov poznatiji brat, Janis, ukrao je loptu Lučiću i poentirao... Tri razlike je samo.

36' - Janis uzvraća pogotkom za dva poena, Jaramaz promašuje, ali kiks u napadu pravi Janis Adetokumbo, ostaje 79:72.

35' -  Jokić pronalazi Lučića, a ovaj trojkom diže navijače na noge - Srbija vodi 79:70!

34' - Dok se MVP NBA lige vraća na parket, evo onog što smo vam pisali, o Jokićevom pogotku posle prodora pokraj (kroz) Janisa Adetokumba:

34' - Obostrane greške - Papanikolau promašuje s distance, Kalinić potom gubi loptu... Napetost raste, još šest minuta do kraja. Agrivanis pogađa za 76:70.

33' - Milutinov stiže do 12. poena, i to pogotkom s linije penala ovoga puta - 76:68 za Srbiju.

33' - Traži selektor Grka Itudis tajmaut. Konsolidovali su se u odbrani "orlovi" posle naleta rivala predvođenog Janisom Adetokumbom.

33' - Jaramaz greši, Dorsi mu krade loptu ali i promašuje, a onda naš pomenuti reprezentativac "ispravlja" svoj kiks - trojkom za 75:68! 

32'- Ne valja, Janis se razigrao "kad mu vreme nije" - trojkom približava Grke na 72:68

31' - Janis Adetokumbo, pa Jaramaz su precizni na početku poslednje deonice - 72:65.

30' - Kakav kraj treće četvrtine! Osvojili su "orlovi" loptu, Kalinić probao da postigne trojku, ali je lopta padala pre koša, Militunov ju je uhvatio i poentirao - 70:63. Tako se igra za Srbiju, borbeno, srčano!

30' - Novi pad koncentacije u ekipi Srbije, baš pred kraj četvrtine... Grci imaju poslednji napad

30' - Papanikolau pogađa trojku i primiče goste na 68:63. Prebrzo su "orlovi" odigrali dva poslednja napada...

29' - Milutinov je sjajnom blokadom digao publiku na noge, taman na kraju grčkog napada. Nedugo zatim je fauliran, pa je pogađanjem jednog penala doneo 68:60 Srbiji.

29' - Sedam je razlike za Srbiju, a opet je borbenost preuzela glavnu ulogu od košgeterske preciznosti. Već više od dva minuta nema pogotka iz igre. 67:60

Detalj sa meča Srbija - Grčka / FOTO: FIBA.Basketball

28' - Kako se raduju "orlovi" za svaki dobar potez u odbrani, ovo je milina videti... Udvojili su Janisa, naterali njegovog saigrača da iskorači van terena s loptom, pa su onda slavili kao da je kraj meča. A nije, ima još mnogo da se igra, čitava četvrtina i više od dva minuta u ovoj, trećoj. Srbija vodi +6, 66:60 posle penala Milutinova.

27' - Ne uspevaju "orlovi" da uvećaju prednost, dobra odbrana Helena donosi im loptu, a u kontri Janis zakucava - 64:60. Stigao je do 24 poena već, 18 je ubacio Jokić

27' - Gudurić diže celu halu na noge, skače i Novak Đoković, a razlog je - odbrana. Posle trojke je iznudio faul Dorsija u napadu, lopta je za Srbiju koja vodi sa 64:58!

26' - Fantastično je odigrao Lučić u odbrani, povukao kontru, ali Vanja Marinković nije uspeo da kazni nepostavljenu odbranu, promašio je trojku. Marko Gudurić kao na treningu, podiže atmosferu pogođenom trojkom, a potom i odličnom odbranom.

25' - Usledila je serija Grčke 7:1, a potom je i nesportski faul dosuđen nad Janisom Adetokumbom, pogodio je oba penala za 61:58. Šteta, brzo se istopila prednost "orlova".

24' - Polaganjem Jokića Srbija je otišla na 10 poena prednosti - 60:50. Nikola trenutno gospodari terenom!

23' - Odlično je Kalinić proigrao Jokića, a centar naše reprezentacije trojkom uvećava prednost Srbije na 56:48!

22' - Odličnim polaganjem je Jaramaz otvorio treću deonicu. Adetokumbo je promašio trojku, a Dorsi pokušaj za dva.

21' - Počela je treća četvrtina

Kraj poluvremena... I to nestvarnog. Nažalost, Vasilije Micić, MVP F4 Evrolige se povredio, ali posle tog velikog peha, "orlovi" su razmahnuli krila, poveli i sa devet razlike, a na veliki predah idu sa 51:44.

20' - Srpska publika se šali s Janisom, pa mu, posle promašenog penala, viče "MVP". Promašio je i drugo, ali se domogao lopte, pa je njegov brat Tanasis poentirao - 51:44. Lučić ne pogađa na kraju druge deonice, iz ugla, uz zvuk sirene.

20' - Promašuju sada i jedni i drugi, a bore se kao da je kraj meča, a ne kraj poluvremena. Promašuju gosti s distance, pa je Lučiću blokirano zakucavanje... Baš, baš  zanimljiv kraj druge deonice, i dalje je 51:42.

19' - Jokić preko Kostasa poentira, uz prekršaj nad našim asom. Sa linije nije uvećao prednost - 51:42 je. Jokić je naš prvi "dvocifreni" igrač - 11 poena.

19' - Kako se bore srpski košarkaši, nestvarno. "Ubacili" su svojom igrom nervozu u ekipu rivala, Grci su počeli da greše, da se bune kod sudija, a sad su i napravili prekršaj u napadu. I dalje +7 za Srbiju.

19' - Hala je na nogama! Kapiten Lučić daje trojku, na lepu asistenciju Kalinića, i to nakon što je Jokić u odbrani zaustavio Janisa Adetokumboa - 49:42.

18' - Tako se igra! Marinković pogađa koš rivala, pa dobrom odbranom Srbija došla do lopte, a onda se desio duel dva dvostruka MVP-a NBA lige. Jokić je protutnjao pokraj Janisa, poslao ga i na parket svojim snažnim prodorom, pa pogodio za 46:42. Grci traže tajmaut.

Micić jedva napušta parket / Foto: Č. Vuković

17' - Au, veliki, veliki peh! Vasilije Micić ne može da stane na nogu, iznose ga s terena! Hala mu skandira "MVP, MVP", jer je u pitanju najkorisniji igrač završnog turnira Evrolige.

17' - Auh... Nezgodno, Micić leži, drži se za skočni zglob. I to nedugo nakon što je Lučić, na asistenciju Jokića, izjednačio na 42:42 i prekinuo nalet rivala.

16' - Potpuno drugačija slika sada na terenu - 40:42 za Grke, posle dalekometnog pogotka Slukasa, prvog njegovog na meču.

16' - Nesportska lična greška Jagodića Kruidže, u kontri rivala. Pešić traži tajmaut. Podsetimo, "orlovi" su vodili sa 37:28, ali je od tada gostujući tim napravio seriju 10:3.

16' - Jokić je napravio grešku u koracima, publika zviždi sudijama, baš glasno. Lopta za Grke u čijim je redovima i treći brat Adetokumbo, Tanasis, koji je baš lošte šutnuo trojku, ali mu se lopta potom vratila - i bio je precizan iz levog ugla - 40:38. Bilo je devet razlike za Srbiju, ali...

15' - Druga trojka Dorsija, i to posle odlične kretnje lopte u grčkom napadu - 40:35.

14' - Braća iz Grčke su u centru pažnje. Kostas jer je zakucavanjem smanjio prednost Srbije na 37:32, potom se izgleda povredio, a onda je Janis dobio tehničku grešku jer je pdglumio prekršaj Jokića u napadu. Buni se grčki dvostruki NBA MVP... A Jokić sa tri poena (penal, pa pogodak) donosi Srbiji 40:32.

14' - Na parketu za Srbiju su Vasilije Micić (9 poena zasad), Milutinov (6), Lučić i Gudurić (po 2) i Jagodić-Kuridža (0). Za goste dvojica Adetokumba (Janis je ubacio 15 poena, Kostas 4), Dorsi (5), te Larencakis i Slukas koji su "na nuli". - 37:30.

13' - Grci se vraćaju na parket sa tri beka + braćom Adetokumbo. Oni odmah gube loptu, gube je i naši, ali je Gudurić krade rivalima pod košem, a posle velike borbe - lopta pripada gostima... Velika, velika borbenost svih na parketu. Vodi Srbija 37:28, a potom će Janis izvesti slobodna bacanja.

12' - Tajmaut traži grčki selektor Dimitris Itudis. Njegovu ekipu počeli su da "melju" igrači od kojih to nije očekivao - posle Micića i Jokića na početku, proradili su Vanja Marinković i Nikola Miutinov, pa Jaramaz... 

11' - Jaramaz pun samopouzdanja posle one trojke - donosi 35:28 Srbiji, posle koša Janisa Adetokumba s distance.

10' - Kraj prve četvrtine, i to kakve! Jagodić-Kuridža je promašio u dva uzastopna napada, ali promašuje i Slukas, pa su poslednji napad imali Srbi i.... dali trojku preko Ognjena Jaramaza, u poslednjoj sekundi - 31:25! Erupcija oduševljenja u Areni.

Željko Obradović i Novak Đoković na meču Srbija - Grčka Foto: fiba.basketball

10' - Jagodić-Kuridža menja Lučića, koji je s linije penala doneo 28:25.

9' - Milutinov opet dobija duel sa Kostasom Adetokumbom, no +4 splaslo je na +1 jer je potom potpuno sam u desnom uglu ostao Agravanis, trojkom je smanjio na 26:25, pa je Svetislav Pešić zatražio tajmaut. Mnogo lakih poena su dali Grci, a Srbija je napravila samo jedan prekršaj.

8' - Četvrti poen Milutinova koji odlično koristi šansu - 24:22. Jaramaz menja Micića u ekipi Srbie.

8' - Bobi Marjanović i Stefan Jović bodre kolege tik uz igralište:

Foto: Novosti

8' - Milutinov je pogodio iz grčkog reketa, a na isti način uzvratio Janis Adetokumbo, dvostruki MVP NBA lige - 22:20.

7' - Prve izmene na meču, Gudurić menja Marinkovića (strelca sedam poena), a Milutinov Jokića (4)

7' - Odlično su odigrali Srbi u odbrani, naterali rivala da potroši celokupno vreme za napad i potom promaši, ali u kontri Lučić nije video da mu Jokić brzo šalje loptu, pa je ostalo 20:18, a loptu su uzeli Grci (i promašili).

6' - Papanikolu donosi prednost Grcima trojkom - 17:18. Igra se u NBA ritmu. A odgovara Vanja Marinković istom merom - 20:18. Nisu još prošla ni punih šest minuta, a već je postignuto 38 poena.

5' - Prva trojka Grka, posle koša Marinkovića, Dorsi pogađa s distance, a onda Jokić pod košem rivala dobija loptu i zakucava - 17:15.

5' - Nova brza akcija gostiju, novo zakucavanje Janisa, a potom još jedna slična situacija, pa Dorsi poentira - 13:12 je. A Srbija je vodila sa 13:6.

4' - Kontra Grka koji opet zakucavaju loptu u koš Srbije, Janis je smanjio na 13:8.

3' - Brza igra na obe strane, odbrane za sada bez mnogo rešenja, a posle Adetkoumbovog poena, Vanja Marinković uzvraća - 13:6.

3' - Micić pogađa trojku iz ugla, i to fauliran. Imaće dodatno slobodno bacanje i to je - 11:4 za Srbiju

3' - Micić prodorom donosi +3 Srbiji, Kalates promašuje trojku, a onda Kostas Adetokumbo faulira Jokića u borbi za poziciju u reketu - 7:4 je.

2' - Jokić lako poentira u reketu, a onda naši greše u odbrani, pa sam Janis Adetokumbo zakucava loptu - 5:4.

1' - Janis krade loptu našoj selekciji, asistira bratu Kostasu Adetokumbou koji zakucav a- 3:2.

1' - MVP Evrolige daje trojku, Micić za 3:0 u korist Srbije, posle ofanzivnog skoka Kalinića.

20.01 - Meč je počeo!  Startnu postavu Srbije čine Micić, Marinković, Lučić, Kalinić i Jokić.

19.57 - Novak Đoković je stigao, izazvao ogromnu pažnju, a onda se pridružio Željku Obradoviću, tik uz parket:

 

19.55 - Sa razglasa se ori "Veseli se, srpski rode". Zagrevanje ekipa se privodi kraju

19.47 - U Arenu je stigao i Novak Đoković, na oduševljenje svih prisutnih!

19.40 - Ovako je Arena pozdravila košarkaše Srbije:

 

19.30 - U gradu još uvek ima grčkih navijača, koji se kreću polako ka Areni, ali neki od njih su već u našoj najvećoj dvorani. I to uz bubanj...

19.00 - Sat vremena je do početka, a baš velike gužve su ispred Arene pred utakmicu Srbija - Grčka...

 

18.45 - Uvodna faza zagrevanja je u toku:

18.34 - Reprezentativci Srbije stigli su u Arenu:

 

17.49 - NA JU-ES OPEN NEĆE, A UZ SRBIJU - HOĆE SVIM SRCEM: Novak Đoković bodri košarkaše u važnoj borbi za Mundobasket

S kim Srbija ovih dana igra košarku i zašto je to važno?

Srbija dočekuje Grčku, a tri dana kasnije gostuje Turskoj, sa nadom da će napraviti pravo malo čudo i, uprokos vrlo lošoj situaciji na tabeli, izboriti plasman na Mundobasket.

Podsetimo, u grupi I, u kojoj je Srbija, naši "orlovi" su tek peti sa učinkom 1-3, koliko ima i poslednjeplasirana Velika Britanija. Ispred srpskog državnog tima su naredni rival Pešićeve ekipe, Grčka (s kojom se meč igra u četvrtak od 20 u Beogradu) i Letonija koje imaju učinak po 3-1, te Turska i Belgija, sa po 2-2.

Na Svetsko prvenstvo idu samo tri ekipe iz svake grupe, tako da su mečevi s Grčkom, a potom i Turskoj, od presudnog značaja za plasman "orlova" na Mundobasket.

Nakon ove dve utakmice, ekipu Svetislava Pešića očekuje Evropsko prvenstvo koje se igra od 1. do 18. septembra, a naš nacionalni tim se nalazi u grupi D sa reprezentacijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

Ko igra za Srbiju?

Selektor Svetislav Pešić odlučio je da 12 odabranih za meč sa Grcima čine:

Davidovac, Marinković, Kalinić, Lučić, Dobrić, Ristić, Jokić, Jagodić-Kuridža, Micić, Gudurić, Jaramaz i Milutinov.

Ovakav spisak znači da se Nemanja Nedović nije oporavio od povrede prilikom pada od kuk, iako je, prema selektorovim rečima, imao veliku želju da zaigra. Sa druge strane, Nemanja Bjelica, kao što je Pešić i najavio juče, jeste mnogo bolje ali neće igrati ove dve utakmice, dok je Marko Gudurić posle jučerašnjeg treninga  "uskočio" na spisak odabranih, opravivši se taman na vreme za meč sa Grcima koje predvodi dvostruki MVP NBA lige, Janis Adetokumbo. Naravno, i "orlovi" imaju MVP-a, i to dvostrukog uzastopnog - Nikolu Jokića.

 

BONUS VIDEO: Zagrevanje "orlova" pred Nemačku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024