TITULE I PLEJ-OF EVROLIGE Iskusni bek Partizana Danilo Anđušić sa visokim ambicijama ulazi u narednu sezonu

V. P.

23. 08. 2022. u 22:48

TREĆI put u karijeri obukao je crno-beli dres, sada kao 31-godišnjak evroligaškog iskustva stečenog prošle sezone u Monaku.

ТИТУЛЕ И ПЛЕЈ-ОФ ЕВРОЛИГЕ Искусни бек Партизана Данило Анђушић са високим амбицијама улази у наредну сезону

FOTO: KK Partizan

Deceniju ranije osvojio je s Partizanom nacionalni kup i titulu šampiona Srbije, 2015. se prekratko zadržao u klubu da bi mogao da pomogne u pohodu na trofeje. Pitanje o ambicijima u predstojećoj sezoni gotovo da smatra suvišnim...

- Kada igrate za Partizan, očekivanja su uvek visoka. Titule i plej-of Evrolige - rekao je bek crno-belih Danilo Anđušić na početku priprema. - To su glavni ciljevi i daćemo sve od sebe da ih ispunimo. Još je rano, treba da uspostavimo hemiju, da krenemo sa radom i napravimo pravi tim koji može da ostvari tako nešto. Verujem da imamo kvalitet za to.

Anđušić je ovog leta potpisao dvogodišnji ugovor sa crno-belima kao već dokazana šuterska opcija.

- Uzbuđen sam, treći put sam u Partizanu, ali je potpuno drugačije nego ranije. Verujem da će ovo biti treća sreća. Kao da sam došao u novi klub: drugačije, bolje organizovano, imamo svoju halu... Radujem se saradnji sa Željkom Obradovićem, već u prvih par dana pokazao je zašto je najbolji u istoriji evropske košarke, verovatno i svetske.

Nije se našao na spisku kandidata za kvalifikacione utakmice za SP i Evropsko prvenstvo. Na društvenim mrežama postavio je par sarkastičnih komentara tim povodom, ali biće vatreni navijač Srbije.

- Verujem da imamo kvalitet za zlato, za medalju sasvim sigurno. To se pokazalo i kroz pripremne utakmice. Iako nije išlo baš sve glatko, vidi se da imamo kvalitet. Nikola Jokić donosi prevagu i biće pravi lider ove ekipe. Verujem da će do početka prvenstva uspeti da uđu u pravi ritam. Nadam se da ćemo uspeti da zabeležimo dve pobede u kvalifikacijama, koje će nam mnogo značiti u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo. Što se mene tiče, uvek sam tu za reprezentaciju. Svaki put kada dobijem poziv, odazvaću se ukoliko je to moguće. n

PANTERU SE SVIĐAJU NOVI MOMCI

PRED Kevinom Panterom je druga sezona u Partizanu, u prvoj je ostao bez trofeja.

- Očekujem da pobeđujemo, da rastemo kao ekipa iz dana u dan. Svestan sam da je još rano za priču, ali imamo ciljeve koje želimo da ispunimo. Sviđaju mi se novi momci. Igrao sam protiv Džejmsa Nanelija kada sam bio u Zvezdi. Protiv Dantea Egzuma nisam, ali sam zadovoljan izgledom ekipe u ovom momentu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)