POBUNA U EVROLIGI! Ništa od Dejana Bodiroge, protiv i njegov bivši klub

Novosti online

08. 07. 2022. u 11:14

Legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga je glavni kandidat za mesto šefa Evrolige, ali neće sve proći tako glatko.

ПОБУНА У ЕВРОЛИГИ! Ништа од Дејана Бодироге, против и његов бивши клуб

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Kako piše Mundo Deportivo, tri španska i dva turska kluba negoduju zbog ovoga i glasaće protiv izmena koje će biti predložene u petak.

Pet klubova koji su osnivači Evrolige Barselona, Real, Baskonija, Efes i Fenerbahče će biti protiv odluke većine klubova da Dejan Bodiroga bude naslednik Đordija Bertomeua. Oni su zabrinuti za svoje interese u ovoj situaciji, a Mundo Deportivo navodi da se predložene promene po mišljenju pet klubova ne slažu sa komercijalnim principima Evrolige kao i sa pravnim principima koje su ustanovili klubovi.

Zato pet klubova ima brigu da je Evroliga sada u riziku jer je pod prethodnim vođstvom ona izrasla u odličan model poslovanja u svim poljima. Vlasnici Barselone, Baskonije, Reala, Efesa i Fenera su nezadovoljni i što Asvel i Bajern još uvek nemaju prava kao i svi ostali klubovi vlasnici Evrolige i što većina klubova konstantno odlaže promenu njihovog statusa.

Pet klubova smatra da će promene koje će se desiti u petak biti nelegalne, neodgovorne i stoga su najavili da će zaštititi svoje interese i to pravnim putem.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri