PARTIZAN POKAZAO SVOJU MOĆ: Crno-beli pregazili Budućnost i silovito ušli u ABA finale

Александар Илић
Aleksandar Ilić

22. 05. 2022. u 20:47 >> 22:56

KOŠARKAŠI Partizana plasirali su se u veliko finale ABA lige nakon što su savladali Budućnost u "majstorici" 101:77 i na taj način došli do trijumfa 2:1 u seriji.

ПАРТИЗАН ПОКАЗАО СВОЈУ МОЋ: Црно-бели прегазили Будућност и силовито ушли у АБА финале

FOTO: KK Partizan / Dragana Stjepanović

Partizan će u finalu igrati protiv boljeg iz dvomeča Crvena zvezda - Cedevita Olimpija, a "majstorica" se igra sutra na istom mestu.

Tvrd početak utakmice gledali smo na samom startu, bilo je jasno da Kevin Panter želi da se iskupi za prethodni meč i da će pokušati da pokaže od čega je satkan, upravo to se i dogodilo. Nakon uvodnih nekoliko promašaja, prve poene postigao je sa "penala", a potom je krenula njegova nestvarna serija koju je završio sa 30 poena.

U prvom poluvremenu imao je 20 poena, a nakon koliko toliko neizvesne prve četvrtine koju su crno-beli dobili 26:21 usledila je neverovatna serija 16:2 u drugoj deonici, do poluvremena je Partizan postigao fantastičnih 10 trojki.

FOTO: KK Partizan / Dragana Stjepanović

Održavao je Partizan u nastavku meča svoju prednost, te lakše nego što se očekivao crno-beli su zakazali veliko finale, a sutra posle 19 časova znaće da li će se za trofej boriti protiv Crvene zvezde ili Cedevita Olimpije.

Najefikasniji u redovima crno-belih bio je Kevin Panter koji je ubacio 30 poena, 16 je dodao Zek Lidej, Zagorac je doprineo sa 11, a poen manje postigao je Matijas Lesor.

Sili je u poraženom sastavu postigao 20 poena, 15 je ubacio Peri, a Kobs i Popović po 10.

PARTIZAN - BUDUĆNOST 101:77

Četvrta četvrtina

39' Polovičan je bio Vukčević sa penala, a potom Sili pogađa novu trojku.

38' Sili upisuje novu trojku. Treba pohvaliti požrtvovane crno-bele koji iako vode ubedljivo požrtvovano igraju, bacaju se za svaku loptu kao da su u zaostatku. 

37' Nemilosrdna igra Partizana, i Smailagić upisuje trojku 96:68.

36' Sada i Tristan Vukčević "sipa" za tri, a potom na drugoj strani dolazi do defanzivnog skoka.

35' Fantastično! Iz driblinga pogađa i Dalas Mur - 13. trojka za Partizan - 88:64

33' Ne može Budućnost ništa da uradi ni u drugom poluvremenu, iako je treću deonicu dobila za dva poena. Lesor pogađa dodatno slobodno bacanje posle koša, Zagorac zakucava, Popović gubi loptu, a Ledej daje slobodno bacanje - 85:62 za Partizan.

30'Ubacio je trojku za 77:59, što je ostao rezultat na kraju teće deonice.

Treća četvrtina 22:24

30' Pravi faul Danilo Nikolić i produžava agoniju Budućnosti. Zagorac je bio neprecizan sa penala, propustio je finu priliku da dodatno uveća prednost domaćih.

29' Lako izgubljena lopta Madara, Mur je pre toga pokušao za tri, bio je neprecizan. Teri na drugoj strani sa "penala" drži Budućnost ispod 20 poena zaostatka 74:56. Lesor koristi odličnu kretnju i proigravanje, te uz faul pogađa 21+ - 77:56.

27' Odlično je Koprivica napravio "livadu" Zagorcu koji lagano poentira.

26'Dve trojke vezao je Kevin Panter, a sa druge strane odličan je Kendrik Peri, koji je odgovorio na jedan od pokušaja Partizanovog Amerikanca.

24' Kobs sada isključivo sa linije za slobodna bacanja postiže koševe, treba istaći i da je ritam opao u odnosu na ono što smo gledali u prvom poluvremenu.

23' Precizan je još jednom bio Kobs, takođe sa penala. Usledila je čudna odluka Avramovića, da iz kornera skroz na drugoj strani u trku pokuša da pronađe saigrača, izgubljena lopta.

22' Kobs je sa penala bio uspešan, imao je Amerikanac skromno prvo poluvreme, sada je počeo znatno bolje. Neverovatna akcija Partizana je potom usledila, Balša Koprivica je sjajnim zakucavanjem krunisao za 61:40.

21' Trifunović i Panter pogodili su za dva za domaćina, a bivši košarkaš Zvezde Marko Jagodić-Kuridža upisao je novu trojku za goste - 59:38.

Druga četvrtina 29:14

20' Peri je najraspoloženiji kod gostiju, postigao je šestu trojku za crnogorski tim. Pogađao je i sa penala Panter. Podsetimo, u prethodnom meču bio je bez poena, a sada je već 20 ubacio za poluvreme.

18' Pogodio je Panter 10. trojku u prvom poluvremenu za domaćina, a ujedno je to bio njegov 18. poen.

16' Zagorac je potom pogodio dva penala, a potom još jedna neverovatna odbrana, nova trojka - Avramović pogađa devetu trojku za crno bele. Na semaforu 46:28. Imao je domaćin neverovatnu seriju 16-2.

FOTO: KK Partizan / Dragana Stjepanović

15 - Promašio je Kobs, zakucao Lesor na proigravanje Pantera, već u sledećem napadu nova dobra odbrana domaćina, zakucao je i Zagorac.

14'- Osma trojka za crno-bele, upisao se i Madar, zaista fantastično šutersko veče crno-belih.

13' Di-Džej Sili je uneo živost u igru Budućnosti, vezali su gosti pet poena i smanjili zaostatak za crno-belima. Obradović je odmah reagovao, tražio je minut odmora.

12' Za sada maksimalnih devet poena prednosti za crno-bele. Upisao je i Zagorac poene - 31:22.

 11' Zek Ledej kao da je u transu. Pogađa iz svih pozicija, novi dalekometni projektil odličnog Amerikanca.

Prva četvrtina 26:21

10' Zek Ledej fantastičan još jednom, odlično se okrenuo i poentirao u reketu. Panter potom krade loptu, odličnom odbranom pogađa, a potom Popović uz zvuk sirene uspešan za tri - 26:18

9' Raspucali su se i jedni i drugi, nakon tvrdog početka meča opustile su se ruke šutera, sada Danilo Nikolić pogađa.

8' Ledej, Amerikanac pogađa petu trojku za crno-bele, na drugoj strani Nikolić polaže, a zanimljivo je da Partizan uz odličan protok lopte uvek ima "višak" na trojci -22:15.

7' Raspucao se Panter, nesporna je večeras njegova želja, Avramović je takođe pogodio - 16:10.

FOTO: KK Partizan / Dragana Stjepanović

4' Kobs je upisao četiri poena,  upisao se i Peri, a potom dalekometne trojke Ledeja i Trifunovića zapalile su atmosferu - 9:5

3' Kevin Panter promašuje još jednu trojku, a gosti ne uspevaju već tri minuta da se upišu

2' Panter je polovičan bio sa penala, prvi poeni na meču - 1:0

1' Panter je tukao sa osam metara, težak promašaj, ali skače Koprivica. Dobro se brani Budućnost, dosta problema na šutu ima tim iz Humske na startu.

Uoči meča

Partizan je u prvom meču na svom parketu bio bolji od Budućnosti 82:66, dok su Podgoričani u drugom meču tesno slavili 72:71, košem Vladimira Micova u dramatičnoj završnici.

Crno-beli dočekuju Podgoričane od 21 sat u dvorani Aleksandar Nikolić.

- Ono sato je moja želja, s obzirom da smo do sada odigrali četiri utakmice protiv Budućnosti, dve u Beogradu i dve u Podgorici, da je bila izvanredna atmosfera i da je vladao pravi fer-plej. Voleo bih da bude tako i sada bez obzira što utakmica ima ogroman značaj jer pobednik ide u finale, izjavio je Obradović.

- Što se same utakmice tiče, izanalizirali smo i mislim da će ekipa biti spremna da odigra dobar meč, poručio je Obradović.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

DAN BEZ KUPOVINE: Da li ste spremni da se na 24 časa oslobodite potrošačke logike?