BRONZANA UTEHA: Barselona nadigrala Olimpijakos, Mirotić u grotlu Arene pokazao zašto je MVP

Novosti online

21. 05. 2022. u 17:59

KOŠARKAŠI Olimpijakosa i Barselone sastali su se u meču za treće mesto ovogodišnjeg izdanja Evrolige. Bio je ovo duel dve ekipe koje su imale težak zadatak pred sobom, kako se što brže fizički regenerisati i emotivno vratiti nakon najtežih poraza u sezonu. Na kraju kao pobednik izašla je ekipa Barselone - 84:74, iako je grčki klub imao nestvarnu podršku svojih navijača, koji su navijali kao u transu.

БРОНЗАНА УТЕХА: Барселона надиграла Олимпијакос, Миротић у гротлу Арене показао зашто је МВП

FOTO: Tanjug/Ap

Prve dve deonice protekle su u bespoštenoj borbi, agresivnim odbranama i baš ni po čemu se na osnovu govora tela i gestikulaciji igrača nije moglo naslutiti kakvu su sportsku tragediju doživeli u polufinalnim duelima, pre samo dva dana. Odbrana u niskom stavu, jaka kontakt igra i bazične timske košarke obeležili su prve dve deonice. Obe ekipe imale su dobro raspoređene poene, a volumen napada niti u jednom periodu nije zavisio od pojedinca. 

Sve do minut pre odlaska na veliki odmor Olimpijakos je disao za vratom Barseloni, ne dozvoljavajući rivalu da ode na osetniju prednost. Ipak, Katalonci sa dve uzastopne trojke (Šanli, Abrines) i poenima Kalatesa došli su do rezultata 45:38.  Najefikasniji u redovima španskog tima na poluvremenu bio je Sertač Šanli sa 10 poena, kod Atinjana Saša Vezenkov i Kostas Slukas imali su po sedam.

A onda nastavak je doneo napadačku rapsodiju "blaugrane". Raspucao se Nikola Mirotić i upravo njegovim poenima već posle tri minuta igre u trećoj četvrtini Barselona je vodila sa plus 13, na semaforu je bilo 55:42. Ispostaviće se ovaj suficit je bio dovoljan da iskusna i fizički dominantna ekipa poput Barselone privede meč kraju. 

Do kraja prednost Katalonaca istopila se na samo tri poena, ali je Barselona u poslednja dva minuta uspela da odbije nalet rivala, ponovo stekne dvocifrenu prednost i upiše trijumf.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Nikola Mirotić sa 19 poena, četiri skoka i isto toliko asistencija. Njemu se pridružio Sertač Sanli sa 16 poena, zanimljivo da je Turčin poslednji put više od 10 dao pre 16 utakmica.

U redovima grčkog predtavnika istakao se Aleksandar Vazenkov sa dabl-dabl učinkom 20 poena i 11 skokova. Kostas Slukas je pomogao sa 14 koševa. 

Bonus video: Navijači Olimpijakosa ne staju i kada njihovi ljubimci gube

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)