NIKOLA JOKIĆ - NESALOMIVI: Prst u oko, uvrede, poniženja, Srbin je jači od toga (VIDEO/FOTO)

Novosti online

25. 04. 2022. u 10:51

NIKOLA Jokić bio je nerešiva enigma za Golden Stejt u četvrtom meču plej-ofa NBA lige. Nije Ratnicima pomogao ni "treš tok" kojim su pokušavali Nikolu da izbace iz igre.

НИКОЛА ЈОКИЋ - НЕСАЛОМИВИ: Прст у око, увреде, понижења, Србин је јачи од тога (ВИДЕО/ФОТО)

Foto: AP

Drejmond Grin je odmah na startu meča neopreznom igrom mogao ozbiljnu štetu da nanese Nikoli Jokiću, centar je dobio prst u oko već nakon 40 sekundi igre, srećom nije bilo ozbiljnijih posledica.

Iako, kada se bolje pogleda deluje da nije baš bezazlen bio pokušaj Drejmonda Grina jer loptu Jokić uopšte nije držao u tom predelu...

U timu iz San Franciska su svesni da ukoliko pobediš Jokića, pobedio si Denver. Rekao je Stiv Ker nakon meča da je jedino što mogu "da se pomole, jer je Nikolu teško zaustaviti".

Zanimljivo je da Nikola Jokić uspeva da osujeti rivala čak i kada sedi na klupi. Srbin je uspeo da pročita igru Kera i saigrača upozori na to šta sledi, te i kada ne igra učestvuje u igri svog tima.

U trećem meču Geri Pejton II imao je jedan potez koji je podigao buru. Nakon blokade nad Jokićem uhvatio je za zadnjicu srpskog košarkaša kojij je prolazio pored njega. Došlo je do opšteg koškanja.

Srbin se okrenuo ka Pejtonu, ali je tu srećom bio Stef Kari koji je smirio Nikolu i psrečio ozbiljan incident na terenu.

Dobijao je Nikola i žestoke batine u reketu, to je doduše boljka koja traje tokom cele sezone, ne deluje da MVP ima isti kriterijum kod sudija kao mnogi drugi igrači. Sudije su i sada tolerisale batinanje Jokića, a Grin je bio presrećan kada je isključen zbog druge tehničke greške, te mu je sa osmehom mahao dok je izlazio sa terena.

Izgleda da je jedina taktika tima iz Kalifornije isprovociraj Jokića. Viđali smo to i u regularnom delu sezone.

Na poslednjem meču Džordan Pul je odmenio Grina, u jednom napadu ga je zakačio Jokića laktom u lice, dok je potom nešto kasnije Srbin dobio pesnicu u bradu.

Činilo se da Pul samo čeka priliku da započne tuču, tada mu je Nikola Jokić održao lekciju iz ponašanja i fer pleja, umesto da odreaguje, prišao je i zagrlio ga je.

Nema sumnje da za Nikolu Jokića niko još uvek nije pronašao odgovor, njegovu igru je nemoguće zaustaviti, ono što je jedino moguće se, pomoliti se, ili pokušati da ga "polomite", za sada nijedna opcija nije dala rezultata, videćemo šta nas čeka u petom meču u Kaliforniji.

BONUS VIDEO: OVO JE NAŠ NBA MVP: Nikola Jokić ušao u istoriju, a hteo je da bude nešto drugo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)