NOVAK NA KORAK OD VEČNOSTI: Đoković dodatno popravio skor, nakon Vimbldona postaje nedodirljiv?!

Novosti online

25. 04. 2022. u 09:07

NAJBOLjI teniser svih vremena Novak Đoković dodatno je popravio svoj saldo na ATP listi nakon finala Srbija opena. Tamo ga je porazio Andrej Rubljov, ali je Srbin upisao danas 367. nedelju na ATP listi.

НОВАК НА КОРАК ОД ВЕЧНОСТИ: Ђоковић додатно поправио скор, након Вимблдона постаје недодирљив?!

FOTO: AP

Popravio je Đoković skor za 60 bodova u odnosu na najbližeg pratioca, pošto je prošle godine igrao polufinale. Sada ima 8.400 bodova. Dok Danil Medvedev ima 8.050.

Ovo je Novaku 367. nedelja kako je broj jedan, čime je nastavio da popravlja svoj rekord i da beži Rodžeru Federeru koji je bio raniji rekorder sa 310 nedelja.

Đoković je sada 10 nedelja udaljen od apsolutnog vladarstva teniskim svetom. Ispred njega je samo Štefi Graf, koja je u ženskoj konkurenciji vladala VTA listom 377 nedelja.

Svojevremeno se mislilo da niko neće oboriti ni Rodžera, a još manje nju, a sada Novak preti da ispiše novu stranicu tenisa. To bi moglo da se desi već posle Vimbldona, ukoliko Novak nastavi sa dobrim rezultatima.

FOTO: Tanjug

Đoković lagano podiže formu, ali mu neće biti nimalo lako. U naredne tri nedelje brani čak 1.100 bodova.  Stanje na listi se neće menjati naredne nedelje, ali će već za dve nedelje Novak braniti 500 novih bodova.

Doduše, imaće priliku i da popravi skor, pošto će igrati na Mastersu u Madridu, gde je u igri 1.000 bodova.

Potom sledi nastup u Rimu gde Đoković brani finale, odnosno 600 bodova. Nakon toga ide ono najbolje, Rolan Garos, koji je na programu od 22. maja do 5. juna.

BONUS VIDEO: Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)