"E, SAD JE JOKIĆ ŽELJAN OSVETE!" Veliki rival otkriva: Pobesneo je zbog onoga što smo mu uradili

D. N.

18. 04. 2022. u 20:15

NIKOLA Jokić je ponovo u centru pažnje američke košarkaške javnosti koja prati NBA.

Е, САД ЈЕ ЈОКИЋ ЖЕЉАН ОСВЕТЕ! Велики ривал открива: Побеснео је због онога што смо му урадили

FOTO: AP

U subotu je za njega i Denver nagetse počeo plej-of, i to ne baš najsjajnije. Poraženi su na gostovanju Golden Stejtu, i to u utakmici u kojoj je Jokić utrošio 25 šuteva ne bi li pokušao da pokrene svoj naprasno "uspavani tim". To se ipak nije desilo, iako je srpski as bio i najbolji strelac, i najbolji skakač i najbolji asistent ekipe, pa je jedan od glavih igrača Voriorsa, Drejmond Grin, ubeđen da će Srbin biti veoma rešen u drugoj utakmici ovih takmaca.

- Ljudi sad (posle prvog meča) dođu i kažu mi "O, super, zaustavio si ga!", a ja osećam da će sutra pokušati da preko mene dođe do učinka od 40 poena i po 15 asistencija i skokova! Popi***o je i sutra na teren izlazi željan osvete. Tako da ćemo i ja i svi drugi saigrači koji smo se dosad smenjivali čuvajući ga, morati da probamo da ga bar malo usporimo, rekao je Grin u iščekivanju drugog meča Golden Stejta i Denvera.

Drejmond Grin je, podsetimo, živa legenda "ratnika", s kojima je triput bio NBA šampion (2015, 2017. i 2018. godine). Četiri puta je bio Ol-star, proglašen je za najboljeg defanzivca NBA lige 2017, a sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država je osvojio dve zlatne medalje na olimpijskim igrama, najpre 2016. u Rio de Žaneiru, a potom 2021. u Tokiju.

I, baš on, o Jokiću ima samo reči hvale:

- Znate, kada igrate protiv velikih košarkaša, oni će svakako uspeti da postignu poene. Pa, sad nam je ubacio 25! Ne možete da u potpunosti "zaključate" velikane ove igre. On je sa pravom aktuelni MVP. Moguće je da će opet biti MVP, to još ne znamo sa sigurnošću, ali ako bude, i to će biti pravično dodeljena nagrada. On je neverovatan, neverovatan igrač, koga je izuzetno teško čuvati. Kada njega čuvam, ja ujedno igram svojevrsnu partiju šaha. Nije tu samo "beng, beng, navedi ga da uradi ovo što mu ne ide". Ne! Mnogo tu ima sitnih "igrica" unutar same košarkaške igre kada se namerite na momka koji je toliko pametan. Imate vi mnogo igrača koji su vešti s loptom, ali znaju ili gledaju samo jednu stvar u svojoj igri i takve je mnogo lakše čuvati nego Džokera, koji je daleko svestraniji. On se izuzetno prilagođava, "čita" igru kao Lebron Džejms. Naravno, uzmite ovo poređenje s Lebronom uslovno, ipak je Džejms čovek koji je ispisao dobar deo istorije košarke, ali razumete šta hoću da kažem. Ovde se radi o momku (Jokiću) koga ne možete zaustaviti tako što ga naterate da radi jednu stvar, jer on vrlo brzo kapira šta se dešava i prilagodi se. Hvala na pohvalama, ali... neka hvala. Znam šta me čeka, moraću da se pobrinem, koliko god je teško, da mu i narednom meču otežam posao, istakao je as Voriorsa.

FOTO: Tanjug/AP

Jokiću bi, pored sopstvene i rešenosti njegovih kolega, značilo da kriterijum suđenja bude kakav i treba da bude, jer je u prvoj utakmici primećen priličan broj grešaka arbitara u korist Golden Stejta.

Kada je posle tog takmičarskog nastupa, upitan od strane jednog američkog novinara na konferenciji za štampu šta misli o deljenju pravde, srpski centar mu je u svom stilu odgovorio:

- Prijatelju, mislim da ću biti kažnjen ako odgovorim, pa ne smem.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta čeka Denver nagetse - raspored NBA plej-ofa

Podsetimo, ekipa iz Kolorada, predvođena Nikolom Jokićem, sa učinkom 48-34 zauzela je šesto mesto u Zapadnoj konferenciji NBA lige i u prvoj rundi plej-ofa igra protiv trećeplasiranih Golden Stej voriorsa.

"Ratnici" su u nedelju bili domaćini prvog meča, a biće domaćini i drugog, u utorak u 4.00 po našem, srednjoevropskom vremenu.

U drugu rundu proći će ekipa koja dođe do četiri pobede, a Golden Stejt trenutno vodi sa pomenutih 1-0.

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)