ZVANIČNO: NBA izabrala tri kandidata za MVP trofej

Novosti online

18. 04. 2022. u 08:05

KOŠARKAŠ Denvera i aktuelni MVP NBA lige Nikola Jokić i zvanično je jedan trojice kandidata za tu nagradu i u sezoni 2021/22, saopšteno je prošle noći.

ЗВАНИЧНО: НБА изабрала три кандидата за МВП трофеј

FOTO: Tanjug/AP

Pored Jokića za ovo prestižno priznanje bore se i dvostruki pobednik Janis Adetokunbo iz Milvokija i košarkaš Filadelfije Džoel Embid.

Jokić je tokom regularne sezone prosečno beležio 27,1 poen, 13,8 skokova i 7,9 asistencija i vodio je Denver do šestog mesta na Zapadu.

Embid je prosečno postizao 30,6 poena, uz 11,7 skokova i 4,2 asistencije, a Adetokunbo 29,9 poena, 11,6 skokova i 5,8 asistencija.

U trci za najboljeg odbrambenog igrača su Mikel Bridžis (Finiks), Rudi Gober (Juta) i Markus Smart (Boston), dok će se za najboljeg rukija sezone boriti Skoti Barns (Toronto) i Kejd Kaningem (Detroit) i Evan Mobli (Klivlend).

Za najboljeg šestog igrača nominovani su Tajler Hiro (Majami), Kem Džonson (Finiks) i Kevin Lav (Klivlend), a u trci za igrača koji je najviše napredovao su Dža Morant (Memfis), Darijus Garlend (Klivledn) i Dedžonte Marej (San Antonio).

Za trenera godine nominovani su Tejlor Dženkins (Memfis), Erik Spolstra (Majami) i Monti Vilijams (Finiks).

Nagrade će biti dodeljene tokom plej-ofa.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici