TATI POKLONIO PLEJ-OF: Trener FMP-a Nenad Stefanović ulepšao 70. rođendan ocu trijumfom nad Krkom

V. P.

21. 03. 2022. u 22:57

ISPALI su "panteri" iz plej-of zone posle senzacionalne pobede Studentskog centra protiv Budućnosti, ali su dan kasnije ponovo doskočili na šesto mesto ubedljivim trijumfom nad Krkom u Novom Mestu (93:60).

ТАТИ ПОКЛОНИО ПЛЕЈ-ОФ: Тренер ФМП-а Ненад Стефановић улепшао 70. рођендан оцу тријумфом над Крком

ABA liga

FMP ima dve pobede više od "studenata" i meč manje, tako da je na dobrom putu da obezbedi učešće u doigravanju za plasman u polufinale. U igri su i za petu poziciju koju trenutno drži Igokea, takođe sa 12 pobeda i utakmicom više od tima trenera Nenada Stefanovića.

- Nastavljamo svoj put, ciljevi u ovoj sezoni su davno prevaziđeni, ali ćemo do kraja ići na pobedu u svakoj utakmici - rekao je Stefanović, koji je trijumf posvetio svom ocu. - Nisam imao priliku da budem sa ocem na njegov 70. rođendan, žao mi je što sam to propustio, ali bih hteo da ovu pobedu posvetim njemu. Ponekad imam utisak da se više raduje pobedama i tuguje zbog poraza od mene samog. Kada već nisam bio sa njim, barem da mu malo ulepšam dan.

"Panteri" su i u dvorani "Leon Štukelj" igrali po notama sjajnog američkog plejmejkera Brajsa Džonsa, četvrtog na MVP listi ABA lige, šestog strelca (14,86 poena po meču) i drugog asistenta (6,43). Protiv Krke je ostvario indeks 32 učinkom od 19 poena, osam asistencija i tri ukradene lopte.

Detalj sa meča u Novom Mestu između Krke i FMP-a / Foto: ABA liga

Tekst potpisa


Možda i najbolju utakmicu u sezoni odigrao je Nigerijac Ebuka Izundu, kome je nedostajala jedna uhvaćena lopta za dabl-dabl učinak (16 poena, 9 skokova). Dvocifreni su bili i Danilo Tasić (12), Marko Radonjić (11) i mladi centar Marko Pavićević (10).

- Mislim da nam je ovo najbolja utakmica u sezoni - smatra Stefanović. - Spremili smo se veoma dobro, uz maksimalan respekt prema ekipi Krke, jer smo znali koliko je teško igrati u Novom Mestu. Osetilo se veliko olakšanje u našoj igri posle pobede protiv Cibone nakon dužeg posta iz raznih razloga. Znao sam da ćemo napadački biti dobri, ali smo odbrambeno bili sjajni, tačni i odgovorni.

TEŽAK RASPORED DO KRAJA

KOŠARKAŠI FMP do kraja ligaškog dela odigraće još pet utakmica, većinu protiv favorita u regionalnom takmičenju.

U naredna dva, tri meča dočekuju Budućnost, Cedevita Olimpiju i Borac, potom u poslednja dva gostuju Splitu i Crvenoj zvezdi.

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)