KO JE OVO OČEKIVAO: Prvi pik na NBA draftu igra na Tajvanu

Novosti online

14. 02. 2022. u 10:43

KADA je Dejvid Stern izgovorio njegovo ime kao prvog pika na NBA draftu 2013. godine, malo ko je očekivao ovakvu grešku u proceni.

КО ЈЕ ОВО ОЧЕКИВАО: Први пик на НБА драфту игра на Тајвану

FOTO: nba.com

Entoni Benet je od strane Klivlenda izabran kao prvi pik na NBA lutriji, a pokazalo se da je upravo to - lutrija, ovoga puta Kavalirsi nisu imali sreće, kao što je to bio slučaj dve godine ranije sa Kajrijem Irvingom.

Koliko su velika očekivanja bila od Beneta govori da je u toj klasi Janis Adetokumbo odabran tek kao 15. pik. Ipak, Benetu nije išlo, odigrao je svega 52 duela, potom je usledio trejd.

Ništa bolji nije bio ni u Minesoti, Torontu i Bruklinu. Pokušao je i u razvojnoj Dži ligi da dođe do forme, a potom je zaigrao kod Željka Obradovića, ali nije ni najbolji trener Evrope uspeo da učini ništa za njega.

Na svega 10 evroligaških mečeva imao je prosek od 1,2 poena. Brzo je sa njim raskinut ugovor, a sada će imati epizodu i na Tajvanu.

Pre toga igrao je u Hapoelu iz Jerusalima, gde je imao prosek 6,3 poena i 3,3 skoka po meču sada je prešao u Kaohisung Stilerse.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)