ZVEZDA KAŽNJENA, ALI TO NIJE SVE: Evroliga preti oštrijim sankcijama

Novosti online

20. 12. 2021. u 20:06

EVROLIGA je kaznila KK Crvena zvezda sa 47.000 evra zbog ponašanja navijača protekle nedelje, na mečevima s Barselonom i Bajernom iz Minhena.

ЗВЕЗДА КАЖЊЕНА, АЛИ ТО НИЈЕ СВЕ: Евролига прети оштријим санкцијама

foto: evroliga

U duelu s Barselonom, kako se navodi u saopštenju Evrolige, u dva navrata su ubacivani predmeti na teren, za ukupnu kaznu od 11 hiljada evra.

Tri dana kasnije, Zvezda je kažnjena sa ukupno 37.000 evra – opet zbog ubacivanja predmeta u teren, ali i zbog „agresije prema igraču protivničkog tima“.

„Ovakve kazne, koje dobijaju na težini jer se vode kao ponovljeni prekršaji, ozbiljno ugrožavaju finansijsko poslovanje i normalno funkcionisanje našeg kluba! Pored toga, nakon ovih prekršaja KK Crvena zvezda ponovo prete i oštrije sankcije, a to su: igranje pred praznim tribinama ili čak oduzimanje bodova!!!“, navodi se na sajtu crveno-belih i dodaje se:

„KK Crvena zvezda još jednom moli i apeluje na sve koji prate utakmice našeg tima u Evroligi, da sportski i fer navijaju i pružaju podršku ekipi, bez ikakvog vređanja ili ugrožavanja fizičkog integriteta protivničkih igrača, i članova stručnih štabova, kao i svih aktera utakmica! Samo tako, ambijent i podrška koju imamo i koja našim igračima znači jako puno, dobija svoj smisao, u suprotnom naše velike pobede služiće za plaćanje visokih kazni, a imidž kluba koji gradimo godinama u ovom takmičenju velikim delom i zbog odlične organizacije velikog broja utakmica biće ozbiljno narušen“.

Crveno-beli imaju skor 7-9 u Evroligi, a u sredu gostuju Efesu u Istanbulu.

(Sportklub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna