ĐUROVIĆ OČEKUJE UZBUDLJIV DERBI: Akcenar će biti na odbrani, ne bi se iznenadio da odluči jedna lopta

Novosti online

12. 11. 2021. u 17:05

U NEDELjU je na programu prvi ovosezonski večiti derbi u košarci. Crvena zvezda biće domaćin utakmice sa Partizanom. Iskusni stručnjak Vlada Đurović izneo je utiske pred duel dva najveća srpska kluba.

ЂУРОВИЋ ОЧЕКУЈЕ УЗБУДЉИВ ДЕРБИ: Акценар ће бити на одбрани, не би се изненадио да одлучи једна лопта

STAV Vlade Đurović/FOTO: N. Paraušić

Istakao je da će fokus biti na odbrani i da očekuje uzbudljiv meč.

- Nema dileme da nas očekuje uzbudljiv meč. Moje mišljenje da će akcenat biti na odbrani, da budem iskren očekujem pravu ratničku utakmicu. Ko će pobediti, teško je predvideti i jedna i druga ekipa imaju svoje kvalitete. Verujem u dobru utakmicu i da se pobednik neće znati do poslednjih trenutaka meča. Ne bi se iznenadio da odluči jedna lopta - rekao je Đurović za "24sedam".

Ovaj 73-godišnjak je upitan da objasni gde je prednost Zvezde u odnosi na crno-bele.

- Teško je to reći, ali po meni Obradović ima dosta više ovakvih utakmica nego Radonjić. Opet Zvezda je domaćin, i u ovakvim utakmicama to može da bude odlučujuća prednost. Meni se čini da Radonjić ima dužu klupu. Videćemo kako će to sve da izgleda na parketu kada počne utakmica. Stvarno jedva čekam da počne utakmica, jer dugo oba tima nisu bila tako kvalitetna. Iako sam ja trener koji više voli napad, ovo može biti utakmica na 55, 60 koševa. Ali i to će biti veoma interesantno, očekujem dosta taktičkih zamisli.

Osvrnuo se i na formu, kao i to koja ekipa u boljoj formi dočekuje utakmicu 8. kola ABA lige.

- Zvezdi mnogo znači pre svega pobeda nad Asvelom. Partizan je izgubio od Andore, ali to sigurno neće uticati na igrače. Od početka sezone igraju dobro, a najbolji pokazatelj je da im je ovo prvi poraz u sezoni. Videćemo ko će biti u nedelju raspoloženiji. Radonjiću mnogo znači što se Ivanović vraća, sa druge strane Madar je neverovatan talenat, ali čini mi se da nema kontinuitet. Dosta se spominju centarske poziciju u oba tima. Videćemo kako će se sa jedne strane snaći Smailagić, koji je igrao u NBA, ali ovo je nešto drugo. Tu je i Koprivica, ali meni se čini da Ledej može da bude igrač koji pokupiti dosta lopti pod obručima. Opet, i Zvezda ima svoje adute u odbrani. Pored Kuzmića i Mitrovića, tu su još Lazić, koji se vratio, pa Davidovac i Dobrić, oni mogu da odluče derbi - istakao je Đurović..

Utakmica Crvena zvezda - Partizan igra se u dvorani "Aleksandar Nikolić" u nedelju od 19 časova.

BONUS VIDEO: SLOBODNI ASOVI: Mogući transferi koji će promeniti fudbal!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju