BUDUĆNOST IZNENADILA VALENSIJU: Podgoričanima neizvesna završnica

Č. V.

27. 10. 2021. u 21:52

KOŠARKAŠI Budućnosti ostvarili su drugu pobedu u Evrokupi, pošto su na svom parketu savladali Valensiju sa 71:70, a heroj je bio Džastin Kobs.

БУДУЋНОСТ ИЗНЕНАДИЛА ВАЛЕНСИЈУ: Подгоричанима неизвесна завршница

FOTO: KK Budućnost/ABA liga

Podgoričani su odigrali dobar meč protiv kvalitetnog rivala, koji čak slovi za jednog od favorita drugog po kvalitetu evropskog takmičenja.

Prvo poluvreme pripalo je gostima iz Španije - 32:38. Ipak, izabranici Aleksandra Džikića odigrali su odličan drugi deo susreta, posebno četvrtu četvrtinu u kojoj su rivala sveli na svega 11 poena.

Ipak, finiš je bio neizvestan. Valensija je u poslednjih 120 sekundi utakmice posle poena Klemena Prepeliča ušla sa tri poena prednosti - 67:70. Sama završnica pripala je domaćinu. Najpre je Marko Jagodić-Kuridža smanjio na poen zaostatka, a onda je Kobs na 22 sekunde do kraja doneo ispostaviće se pobedu Budućnosti.

U poslednjem napadu gostiju nakon tajm-auta Đoana Penjarohe crnogorski košarkaš Bojan Dubljević je izgubio loptu i slavlje svih u "Morači" je moglo da počne.

Najefikasniji kod pobednika bio je Edin Atić sa 17 poena, Vladimir Micov je dodao 14. Na drugoj strani najbolji je bio Klemen Prepelič sa 14, dok je Žasijel Rivero upisao 11.

Klub iz Podgorice sada ima učinak 2-0, a Valensija 1-1.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)