ČUDESNI VRTIĆ IZ "ŽUĆKOVE AVLIJE": OKK Beograd je ponovo živ! Deca se zaigrala, pa šokirala glavnog kandidata za prvo mesto

Novosti online

25. 10. 2021. u 11:00

TRIJUMF OKK Beograda u duelu sa izrazitim favoritom ekipom zemunske Mladosti, rezultatom 90:87 i to na gostujućem terenu, nesumnjivo je veliko iznenađenje minulog, četvrtog kola Košarkaške lige Srbije.

ЧУДЕСНИ ВРТИЋ ИЗ ЖУЋКОВЕ АВЛИЈЕ: ОКК Београд је поново жив! Деца се заиграла, па шокирала главног кандидата за прво место

Foto: OKK Beograd

Ali, kuriozitet više je i podatak da su popularni „klonferi” glavnog kandidata za osvajanje prvog mesta u KLS i učesnika ABA 2 lige savladali sa juniorima, s obzirom na to da su bili lišeni pomoći najiskusnijih igrača Luke Mitrovića i Nemanje Sladoje, zbog povreda.

Zvuči gotovo neverovatno da je najstariji igrač OKK Beograda u ovom meču bio Marko Brekić koji je rođen 2001. godine, dok su svi ostali igrači 2002. i 2003. godište, odnosno tinejdžeri.

Blistali su Petar Kovačević sa čak 28 poena, 11 skokova i sedam asistencija, Luka Bogavac sa 21 poenom i Mihailo Mušikić sa osam poena, devet skokova i sedam asistencija.

Imena koja bi svakako trebalo zapamtiti s obzirom na to da su Kovačević i Mušikić mladi reprezentativci Srbije i bez svake sumnje svetla budućnost naše košarke.

Foto: OKK Beograd

 

- To je jedna dobra grupa izuzetno vrednih i poslušnih momaka. Već dugo su zajedno, dobro se poznaju i sada već mogu reći da postepeno sazrevaju. To su zaista velike nade koje tek treba mnogo toga da daju srpskoj košarci. Moram da naglasim da je šef stručnog štaba Vasilije Budimić stvorio sjajnu atmosferu u ekipi, svaki dan uživamo na treninzima i svi jedva čekamo da dođemo u halu. Sve to rezultira dobrim rezultatima i ovako vidnom napretku ovih mladih igrača – rekao je Veselin Petrović, pomoćni trener OKK Beograda i nekadašnji reprezentativac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)