ALARMANTNO STANJE U DENVERU PRED PREMIJERU: Ni Jokić nije svemoćan

B.P

20. 10. 2021. u 08:45 >> 08:30

JUBILARNA 75. NBA sezona za Denver Nagetse počinje gostovanjem Finiksu u noći između srede i četvrtka (4.00). Pred duel na premijeri sa svojim dželatom iz prethodne sezone, od koga su u konferencijskom polufinalu dobili na poklon "metlu" (0:4 u seriji), situacija u "franšizi" iz Kolorada nije obećavajuća. Po medijskim izveštajima, može se nazvati i alarmantnom.

АЛАРМАНТНО СТАЊЕ У ДЕНВЕРУ ПРЕД ПРЕМИЈЕРУ: Ни Јокић није свемоћан

FOTO: AP

- Momci, loši smo. Ne radimo ništa, samo trčimo gore-dole. Ne znamo šta igramo. Ne igramo našu odbranu, isprašiće nas Finiks - prenose američki mediji poruku Nikole Jokića saigračima u svlačionici Denvera.

Nagetsi su izgubili četiri od pet pripremnih utakmica, u kojima ni u tragovima nisu ličili na tim koji je prošle sezone imao treći skor na Zapadu (47-25).

- Sve nam fali, trenutno nismo dobar tim - frustriran je trener Majk Meloun. - Nemamo organizaciju igre, previše se ispucavamo, nemamo komunikaciju, gubimo mnogo lopti, traljavi smo... Ako u Finiksu budemo izgledali kao u trening utakmicama, loše ćemo se provesti.

Foto AP


Svestan je Meloun da ni Jokićeve supermoći, pod uslovom da ostane na MVP nivou, u ovom trenutku nisu dovoljne da tim nastavi da igra pobedničku košarku. U prethodne tri sezone išao je znatno iznad 60 odsto učinka u regularnom delu: 46-25 (2019/2020), 54-28 (2018/2019). U prošloj je srpski superstar nekako uspevao da održi tim na približno istom nivou posle teške povrede kolena Džamala Mareja u aprilu (do tada je prosečno postizao 21,2 poena), ali i u novu ulaze bez druge zvezde na neodređeno vreme.

Silver o Irvingu i vakcinaciji

KOMESAR NBA lige Adam Silver izjavio je da se nada da će košarkaš Bruklin Netsa Kajri Irving pristati na vakcinaciju. Trenutno je odstranjen iz ekipe i mogao bi da propusti kompletnu sezonu.

Tanjug/AP

- Nadam se da će se Irving, uprkos tome šta misli o ovom pitanju, na kraju, ipak, vakcinisati. Voleo bih da gledam kako igra. Ipak, to je problem između njega i države Njujork, to nije pitanje za NBA ligu. Moje mišljenje je da bi bilo najbolje da se svaki igrač vakciniše.

Pritom, može se reći da su tokom letnje berze više izgubili nego što su dobili. Ekipu su kao slobodni agenti napustili Pol Milsap i Džavejl Megi, dok su stigli 26. pik sa drafta Našon Hajlend i defanzivno orijentisani Džef Grin, koji bi trebalo da prikrije odbrambene nedostatke Majkla Portera. U principu, Nagetsi su leto proveli skrštenih ruku, uzdajući se u Jokića i čekajući povratak Mareja.

- Da li nam pobede u prethodne tri godine bilo šta garantuju? - upitao se Meloun kada je već prošao voz za značajnije potpise. - Rekao sam bekovima da moraju da budu glasniji i odlučniji, imamo veoma tihu grupu igrača. Nismo u stanju da se samoorganizujemo, ne uspevamo da pronađemo sebe u napadu.

Jokić je prošle sezone ispisao istoriju kao prvi pik druge runde koji je osvojio MVP nagradu (26,4 poena, 10,8 skokova, 8,3 asistencije). Međutim, sa Nagetsima u ovakvom stanju teško će postati jedan od retkih kasnih pikova koji su predvodili tim do NBA titule.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)