DANAK KRATKOJ KLUPI: Posle prvog poraza u sezoni, Zvezdina iskušenja tek slede

G. KELIĆ

11. 10. 2021. u 22:30

POLETELI su svi u crveno-belom jatu posle velike pobede u Tel Avivu nad Makabijem, kao i posle trijumfa u jadranskom derbiju protiv Budućnosti i potpuno razgalili srca navijača.

ДАНАК КРАТКОЈ КЛУПИ: После првог пораза у сезони, Звездина искушења тек следе

foto: aba liga

Ali, svi su na Malom Kalemegdanu svesni situacije i velikih kadrovskih problema sa kojima se suočavaju od početka sezone. I koliko god da su košarkaši Crvene zvezde dosada uspešno uspevali da se izbore sa svim nedaćama, danak skraćenoj rotaciji platili su u susretu sa Igokeom, u okviru trećeg kola ABA lige (68:75).

- Energetska nula sa naše strane, dozvolili smo mnogo laganih poena i imali dosta izgubljenih lopti. Definitivno, utakmica je bila gotova u prvom poluvremenu, iz tog našeg lošeg ritma ništa nismo mogli da pogodimo - istakao je Luka Mitrović posle prvog ovosezonskog poraza.

Trener Dejan Radonjić u Republici Srpskoj nije mogao da računa na trio Lazić - Cirbes - Vajt, koji se od starta takmičarske godine nalazi van stroja, sa rekonvalescentima Holinsom, Dobrićem, i Davidovcem, koji bi tek trebalo da uđu u prepoznatljiv ritam.

Deficit u rosteru se energetski prvi put osetio na parketu u Laktašima, a sve teži i zgusnutiji raspored sa tri utakmice sedmično koje slede samo dodatno otežavaju već ionako nezahvalnu situaciju, u kojoj se nalazi stručni štab regionalnog šampiona.

Pred četom sa Malog Kalemegdana se nalazi dupli program u Evroligi, prvo sutra u Beograd dolazi Žalgiris sa novim trenerom Jurijem Zdovcom, dok će se ekspedicija crveno-belih već u četvrtak uputiti ka Moskvi, gde ih dan kasnije očekuje duel sa moćnim CSKA. Kao da već to nisu "Tantalove muke", tek u nedelju u "Pionir" stiže Cedevita Olimpija, u novom jadranskom derbiju.

Veliki izazov se nalazi pred Dejanom Radonjićem, a glavno pitanje je kako na kraju nedelje izaći sa što pozitivnijim utiskom i bez dodatnih zdravstvenih problema "na vratu". Uz nadu da će se situacija ubrzo promeniti nabolje, bilo da će se pojedini igrači vratiti sa "bolovanja", ili će neko novo ime sleteti u jato.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DŽEJMS NESTRPLJIV! NBA legenda jedva čeka da počne