MICIĆ NA MAKSIMUMU, EFES JOŠ NA MINIMUMU: Plejmejker "pivara" u dve evroligaške utakmice prosečno postigao 20,5 poena

G. KELIĆ

09. 10. 2021. u 22:06

EVROLIGAŠKA sezona tek treba da uhvati zamah, a srpski košarkaš Vasilije Micić već je dostigao visoku radnu temperaturu.

МИЦИЋ НА МАКСИМУМУ, ЕФЕС ЈОШ НА МИНИМУМУ: Плејмејкер пивара у две евролигашке утакмице просечно постигао 20,5 поена

FOTO: Evroliga

Plejmejker turskog Efesa postigao je 32 poena u porazu svog tima od moskovskog CSKA u okviru drugog kola elitnog tamičenja (96:100).

Fenomenalna partija organizatora igre istanbulskih "pivara", nažalost, nije krunisana trijumfom, zbog čega zaslužena nagrada za MVP kola nije završila u njegovim rukama, već kod glavne vedete "armejaca", Tornika Šengelije, koji je brojao do 23 poena. Za razliku od Micića, ostatak ekipe kao da se još uvek nalazi na odmoru, pošto su sezonu otvorili sa dva poraza (u prvom kolu izgubili na gostovanju madridskom Realu 82:69). Defanzivna slika tima najviše brine trenera Ergina Atamana jer su trenutno ekipa koja je primila najviše poena u ligi - u proseku 91 po meču!

- U odbrani smo odigrali užasnu utakmicu. Primili smo 100 poena na svom parketu, a kada je tako, onda je mnogo teško pobediti. Posebno u prvom poluvremenu, dali smo im osam ofanzivnih skokova i 15 poena nakon tih skokova. Svi strelci osim Micića su promašili dosta šuteva. Larkin je promašio svih sedam šuteva za tri poena. Naša odbrana nije bila dobra. Napravili smo previše faulova i dali im 37 slobodnih bacanja što je u ovakvoj utakmici previše - kritičan je bio šef aktuelnog prvake Evrope.

Međutim, Efesu nešto sporiji start nije previše stran pošto su sa dva poraza otvorili i prošlu takmičarsku godinu (izgubili od Zenita i Fenera), da bi kasnije uhvatili ritam (početkom nove godine vezali osam trijumfa u nizu) i popeli se na košarkaški Olimp. Ne treba sumnjati da će se sjajnom Srbinu uskoro priključiti i ostatak turske "konjice".

Aktuelni MVP Evrolige je pogodio čak sedam trojki iz 11 pokušaja, dok je za dva šutirao 4/7, kao i besprekornih tri od tri sa linije penala, na sve to dodavši još po dva skoka i asistencije kao i četiri izgubljene lopte za indeks korisnosti od 23. Micić u proseku na dve odigrane evroligaške utakmice beleži 20,5 poena, a veće brojke od njega ima samo prva zvezda Makabija Skoti Vilbekin (23). Pritom, učinak protiv Moskovljana je za samo pet poena manji od ličnog košgeterskog rekorda koji je postavio prošle sezone u ubedljivoj pobedi nad gradskim rivalom Fenerbahčeom (106:74).

Uz Vasu, odličan start beleže i ostali srpski igrači, najpre njegov klupski kolega Filip Petrušev kojem je ovo debitantski nastup u najjačem evropskom takmičenju (prosek u dva meča 12 poena) kao i Danilo Anđušić (13,5 poena), koji je sa Monakom zabeležio dve startne pobede. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)