NOVI LUKA OPČINIO AMERIKANCE: Ujak mu bio šampion sveta sa Jugoslavijom, a majka proslavljena košarkašica (VIDEO)

Novosti online

17. 08. 2021. u 09:02

U toku je letnja košarkaška liga u kojoj između ostalog nastupa i nekoliko košarkaša sa naših prostora. I dok je Marko Simonović, nekadašnji igrač Mege, zavredio pažnju Čikago Bulsa i nastaviće karijeru u NBA ligi, to se ne može reći za Filipa Petruševa, koji se vratio u Evropu.

НОВИ ЛУКА ОПЧИНИО АМЕРИКАНЦЕ: Ујак му био шампион света са Југославијом, а мајка прослављена кошаркашица (ВИДЕО)

Foto: AP

Nekako ispod radara prolazi još jedan igrač koji korene vuče sa ovih prostora. Naime, Luka Garza, čija je majka čuvena Šejla Muftić, zadobio je poverenje Detroita sa kojim će potpisati ugovor i vrlo brzo se priključiti prvom timu.

On je  izabran od strane Detroti Pistonsa kao 52. pik na ovogodišnjem NBA draftu.

Pistonsi su odmah mladog košarkaša bacili u "vatru" u vidu  utakmica letnje lige, a Garza je već zabeležio dabl dabl učinak. 

Luka igra na poziciji centra,  27. decembra 1998. godine u Vašingtonu., Poreklo mu je iz Bosne i Hercegovine, a prošle godine u septembru izjavio da bi voleo da igra upravo za tu državu.

Njegova majka Šejla (devojačko Muftić) je iz Bosne i Hercegovine i igrala je profesionalno košarku u Evropi, dok je njegov ujak Teoman Alibegović nekadašnji košarkaš i član legendarne mlade reprezentacije Jugoslavije koja je 1987. godine osvojila Svetsko prvenstvo u Bormiju.

Nema sumnje da će i ovaj Luka po uzoru na imenjaka iz Slovenije u budućnosti biti velika NBA zvezda.

Podsećanja radi, Garza je nastupajući za Ajovu prošle sezone u NCAA poneo epitet igrača godine, prema izboru stručnih ljudi iz američke koledž asocijacije.

Tamo je bio dominantan u odnosu na svoje vršnjake, mada njegov tim nije dogurao daleko na čuvenom Martovskom ludilu i ispao je već u ranoj fazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)