NAJPOZNATIJA AKCIJA OVOG TIPA OPET U VAŠEM GRADU: Koš za sreću u utorak okuplja poznate ličnosti u utakmici za socijalno ugrožene porodice

Novosti online

05. 07. 2021. u 10:57

HUMANITARNA utakmica javnih ličnosti Koš za sreću igraće se u utorak, 6. jula od 19 časova na terenima KK Partizan u okviru Kalemegdanske tvrđave.

НАЈПОЗНАТИЈА АКЦИЈА ОВОГ ТИПА ОПЕТ У ВАШЕМ ГРАДУ: Кош за срећу у уторак окупља познате личности у утакмици за социјално угрожене породице

FOTO: Koš za sreću/Aleksandar Grašić

Koš za sreću je najpoznatiji događaj ovog tipa sa osmogodišnjom tradicijom humanitarnog delovanja i pomaganja socijalno ugroženih, višečlanih porodica. Ulaz na utakmicu je besplatan, a donacije će se sakupljati označenim kutijama za tu svrhu, a za svaku donaciju preko 1.000 poklon na ulazu je jedna od specijalno dizajniranih Koš za sreću majica.

FOTO: Koš za sreću/Aleksandar Grašić

I ove godine će motiv okupljanja biti isti, pomoć socijalno ugroženim, višečlanim porodicama, a u igri pod obručima će se nadmetati mnogi sportisti i druge javne ličnosti.

Prvi Koš za sreću odigran je još 2014. u novobeogradskom bloku 1, tada kao deo Fontana Sportskog leta. Dve godine kasnije je usledio prelazak na Kalemegdan i terene KK Partizan čije je tribine punio svakog leta, sem 2020. kada zbog korona virusa utakmica nije igrana.

Protekla utakmica je 2019. na Kalemegdanskoj tvrđavi sakupila rekordnih 559.544 dinara, a iako meč nije igran prošlog leta, Koš za sreću je organizovao nekoliko humanitarnih akcija od kojih je najznačajnije učestvovanje u kupovini respiratora, kao i humanitarna aukcija u saradnji sa fudbalerom Lukom Jovićem.

FOTO: Koš za sreću/Aleksandar Grašić

U utorak program počinje utakmicom budućih asova od 18 časova, dok je početak Koš za sreću meča zakazan za 19 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna