POTEGAO PIŠTOLJ NA RADULJICU: Inspektor tražio da se fotografišu, pa pretio slavnom košarkašu

S.M.

28. 06. 2021. u 15:14 >> 15:48

ZBOG pretnje pištoljem srpskom košarkaškom reprezentativcu Miroslavu Raduljici u nedelju je u Šipovu uhapšen policijski inspektor Siniša Š. saznaju Novosti.

ПОТЕГАО ПИШТОЉ НА РАДУЉИЦУ: Инспектор тражио да се фотографишу, па претио славном кошаркашу

Foto: Nebojsa Parausic

Inspektor je pištolj na Raduljicu potegao na "Janjskom saboru" kod manastira Glogovac u Šipovu. Kako Novosti nezvanično saznaju razlog potezanja pištolje je odbijanje Raduljice da se slika sa inspektorom, a čitav događaj se odigrao pod jednim od šatora na zboru kod Šipova.

- Odbijanje Raduljice da se slika sa inspektorom istog je razljutilo i on je potegao pištolj na Miroslava. Ali košarkaš mu je oteo pištolj a inspektora su ubrzo savladali i uhapsili specijalci. U svađu se čak umešao i kolega od inspektora a koji je ranije već bio tema medijskiih natpisao zbog nedoličnog ponašanja, kažu izvori Novosti upoznati sa događajem.

Kako Novosti saznaju od izvora u policiji inspektor koji je potegao pištolj na Raduljicu bio je u alkoholisanom stanju i imao je preko jedan promil alkohola u krvi

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Mrkonjić Grad, uhapšen je policijski službenik S.Š. i osumnjičen je da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Iz policije nisu precizirali detalje hapšenja niti su navodili da li je još jedan policijski službenik pod istragom da je bio akter ovog događaja, ali su kratko naveli, da je o svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

- Tužilac je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade otpusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izveštaj za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, naveli su iz policije.

Kako su naveli, osim navedenog, u toku su aktivnosti na utvrđivanju disciplinske odgovornosti policijskog službenika S.Š., zbog osnova sumnje da je počinio težu povredu radne dužnosti.

-Policijska uprava Mrkonjic Grad osuđuje svaki vid neprofesionalnog postupanja od strane policijskih službenika, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske procesuiraće svaki vid neprofesionalnog i nezakonitog ponašanja pripadnika, rekla je portparol PU Mrkonjić Grad Božana Vulin.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

MEGA SPREMNA ZA LJUBLJANU: Barać i Plavšić složni: Hoćemo da završimo seriju!