"ZNAMO KAKO DO MEDALJE": Srpkinje brane bronzu iz Beograda 2019. godine

G. K.

15. 06. 2021. u 20:33

IZUZETNO popunjeno i naporno leto nalazi se pred košarkašicama Srbije, u kojem će učestvovati na dva velika takmičenja - Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

ЗНАМО КАКО ДО МЕДАЉЕ:  Српкиње бране бронзу из Београда 2019.  године

Sonja Vasić Foto N. Paraušić

Prvi izazov počinje već u četvrtak na kontinentalnom šampionatu, gde će naše devojke u prvom kolu grupe B u Valensiji odmeriti snage sa Italijom (18.00). Izabranice Marine Maljković u petak (12.00) igraju protiv Grčke, a 20. juna (12.00) protiv Crne Gore.

- Italija definitivno dolazi spremna i pokušaće da nas pobedi, predvodi ih jedna od prvih zvezda Evrope, Sesilija Zandalasini, i glavni zadatak će nam biti da nju zaustavimo. Veliki je ulog u toj prvoj utakmici zato što je ogromna razlika da li Prvenstvo otvori pobedom ili porazom. Mislim da smo s godinama naučili da igramo velika takmičenja, a sada je potrebno da dokažemo da smo stasali da pobedimo i te ekipe sa kojima smo se više mučili. Idemo korak po korak - istakla je Sonja Vasić,za "Novosti".

Sa Sonju će, kao i za Jelenu Bruks, ovo leto biti poslednje u dresu nacionalnog tima.

- Stvarno ne stvaram sebi pritisak za kraj zato što smatram da sam ostvarila sve svoje snove. Neću suditi o karijeri na osnovu poslednjeg leta. Definitivno, mislim da bi bilo ispunjenje svakog sna kad bi se to završilo sa nekom medaljom ili na EP ili na OI, ali taj pritisak kod mene lično ne postoji.

Na prvenstvu Starog kontinenta će za našu selekciju na jednom velikom takmičenju debitovati i Amerikanka Ivon Anderson, koja se već predstavila srpskoj javnosti u kvalifikacija za SP prošle godine.

- Tada sam sa devojkama provela samo nekoliko dana, ali sada smo imale prilike da duže treniramo, da se bolje upoznamo i povežemo kako na terenu tako i van njega. Imamo odličnu hemiju u timu, znamo šta da očekujemo jedna od druge. Spremne smo za takmičenja i očekujem da prikažemo igru na najvišem mogućem nivou - poručuje Ivon, za "Novosti".

Zamor materijala će biti veliki, jer manje od mesec dana po završetku EP dolaze OI u Tokiju. Ipak, za Andersonovu nema kalkulacija.

- Naš prioritet je trenutno EP i prva sledeća utakmica. Ne razmišljamo tako da jednom takmičenju dajemo prednost. Fokus nam je 100 odsto na ono što sledi, kada se završi, razmišljaćemo o OI koje su, naravno, velika stvar - zaključila je Ivon.

ZLATIBOR JE PRELEP

NAŠE reprezentativke su glavni deo priprema obavile na Zlatiboru, a Andersonova odatle nosi samo lepe utiske:

- Veoma mi se svidelo. Nisam bila dugo tamo zato što mi se klupska sezona kasno završila. Svi su hvalili vazduh i stvarno je bilo prelepo mesto, kako za trening tako i za odmor.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)