SVI BI DA NAS POBEDE: Srpska košarkašica Dajana Butulija, pred EP i Igre u Tokiju za "Novosti"

Časlav Vuković

06. 06. 2021. u 10:00

KOŠARKAŠICE Srbije navikle su javnost na medalje. Od izabranica Marine Maljković se očekuje i da se na Olimpijskim igrama u Tokiju (23. jul - 8. avgust) nađu na pobedničkom postolju, a o očekivanjima na najvećoj sportskoj smotri za "Novosti" je govorila Dajana Butulija (35), reprezentativka.

СВИ БИ ДА НАС ПОБЕДЕ: Српска кошаркашица Дајана Бутулија, пред ЕП и Игре у Токију за Новости

Foto: Nebojsa Parausic

Virus korona poremetio je sve. Dosta je uticao na sport, da li je bilo teško trenirati i ispunjavati obaveze u takvim uslovima?

- Nas očekuju dva velika takmičenja. Za dve nedelje idemo na Evropsko prvenstvo, pa nas tek onda čekaju Olimpijske igre. U suštini kako je drugima, tako je i nama. Previše je fokus na toj koroni i volela bih da se više priča o sportu. Gledamo da budemo što zaštićeniji, čuva nas stručni štab, svi vode računa - istakla je Butulija.

Na Igrama publike neće biti, a poznato je koliko naši ljudi vole košarku i verovatno bi značila podrška navijača.

- Ni u Riju 2016. godine nije bilo mnogo naših ljudi. Poenta je ne obazirati se na to. Nama to stvarno nije bitno, mi moramo da se izdignemo iznad situacije i da pokažemo dobru igru. I da se borimo i da zajedništvom dođemo do neke medalje, i tako opet obradujemo i osvojimo naciju tom borbom kao što smo i do sad radili.

Srbija je i na Evropskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama kandidat za medalju, što je postalo praksa u poslednje vreme.

- Na neki način smo otežali sebi put, time što smo osvojili ove tri medalje na prethodnim takmičenjima i sad se uvek od nas očekuju velike stvari. Lepo je to, ali teško je doći do vrha i još teže tu ostati, jer sada svi žele da nas pobede i imaju motiv više protiv Srbije. Više nego što je to bio slučaj kad nismo imali ovakve uspehe - zaključuje naša sjajna košarkašica.

NIJE LAKO PROTIV SAD

OVA generacija srpskih košarkašica je napravila velike uspehe, možda je i pravo vreme da se sruše Sjedinjene Američke Države.

- Nije lako dobiti Amerikanke. Kada se priča o njima i njihovoj košarci, praktično nemoguće ih je pobediti, ali ništa nije nemoguće. Ogroman je uspeh da smo se uopšte plasirali i biti drugi put zaredom na Olimpijskim igrama je ogroman uspeh. Niko se time neće zadovoljiti, naravno da ćemo pokušati da osvojimo medalju - zaključila je Dajana Butulija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVROLIGA NAJGLEDANIJA U ISTORIJI: Partizan i Crvena zvezda neprikosnoveni, nema im ravnih