ENGLEZIMA I DVA PENALA MALO: Legenda tvrdi da su Kejn i družina pokradeni u Kataru

Novosti online

11. 12. 2022. u 14:49

REPREZENTATIVCI Engleske juče su i pored dva penala dosuđena u njihovu korist eliminisani iz Katara. Osvanuo je i novi dan posle bolne noći za Ostrvanjane, a sada se oglašavaju brojne legende ove reprezentacije. Između ostalo to je učinio i čuveni Geri Nevil, okosnica Mančester junajteda iz ere Aleksa Fergusona, ali i igrač koji je dugi niz godina bio zacementiran na mestu desnog beka nacionalne selekcije.

ЕНГЛЕЗИМА И ДВА ПЕНАЛА МАЛО: Легенда тврди да су Кејн и дружина покрадени у Катару

FOTO: AP/Tanjug

Bivši reprezentativac Engleske tvrdi da je brazilski sudija Vilton Sampajo oštetio njegovu naciju na meču četvrtfinala Svetskog prvenstva u Kataru protiv Francuske, prenosi "Skaj sport".

Francuska je sinoć pobedila 2:1 i izborila je plasman u polufinale Mundijala.

- Sudija je bio noćna mora. Ne tvrdim da je on glavni krivac za poraz Engleske, a neko će reći da je to izgovor. Međutim, on je loš sudija. Morao je da poništi prvi gol Francuske pošto je pre početka akcije engleskog tima Dajo Upamekano faulirao Bukaja Saku. Ne razumem zašto to nije bio prekršaj - pita se Nevil.

Snimak situacije o kojoj govori možete videti klikom OVDE.

On tvrdi da je Engleska u prvom poluvremenu oštećena za penal zbog prekršaja nad Harijem Kejnom.

- Ne krivim sudiju što je Engleska ispala sa SP, ali je očigledno da je oštetio naš tim. Bio je očigledan penal nad Kejnom u prvom poluvremenu. On čak nije svirao penal posle prekršaja Tea Ernandeza u finišu utakmice, već je morao da pogleda snimak posle intervencije iz VAR sobe. Bio je to očigledan faul. Sampajo je baš loše sudio - istakao je bivši engleski reprezentativac.

Nevil tvrdi da mu je lakše da analizira utakmicu dan posle poraza.

- Osećam se kao i svi engleski fudbaleri pomalo mamurno. Mislim da se svi tako osećamo pošto nam fudbaleri odlaze iz Katara. Pre utakmice sam mislio da je Francuska favorit, mislio sam da je bolji tim. Tokom utakmice sam video da smo više nego izjednačeni, a mislim da smo bili bolji u drugom poluvremenu. Svakako da je propuštena velika šansa, pogotovo posle truda koji je uložen u prethodne četiri godine. Maroko bi nas čekao u polufinalu, ali i to bi bio težak protivnik. Maroko briljantno igra ovaj Mundijal, a biće težak rival Francuzima u polufinalu SP - zaključio je Nevil.

U drugom polufinalu SP sastaće se Argentina i Hrvatska.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)