HRVATSKA BOLEST! Ubice Srba i fašisti se veličaju! Jeziv skandal trese region (FOTO)

Novosti online

11. 12. 2022. u 12:35

OVOG jutra na hrvatskim kioscima i u prodavnicama osvanula je skandalozna naslovna strana.

ХРВАТСКА БОЛЕСТ! Убице Срба и фашисти се величају! Језив скандал тресе регион (ФОТО)

TANJUG / Zvonimir Barisin

Naime, komšijski list "Hrvatski tjednik" preko prepoznatiljivih kockica u pozadini napisao je preko cele naslovne strane: "Živela nogometna država Hrvatska". Upadljivo je da su tri početna slova boldovali, sa jasnom namerom kako slova ozloglašene NDH ne bi promakla nikome.

Foto: Printskrin

Prosto je neverovatno da u 21. veku mediji veličaju fašističku tvorevinu, odgovornu za hiljade mrtvih, porušene snove, tugu, i patnju, i to prolazi bez ikakve osude tamošnje javnosti.

Veličanje ustaške tvorevine iz Drugog svetskog rata i njeno poređenje sa uspehom reprezentacije Hrvatske je samo kap u moru skandala koji su obeležili Mundijal.

Podsetimo, sve je počelo sramnim vređanjem golmana Milana Borjana koji je sa osam godina proteran iz rodnog Knina, nastavilo se isticanjem usataških simbola, zastava sa grbom NDH na utakmicama reprezentacije i sramnim ispadom selektora koji pobede posvećuje "hrvatskim braniteljima", a kao "šlag na tortu" usledila je naslovna strana na kojoj se veliča fašistička tvorevina.

Zaista, jedina reč kojom bi se moglo opisati ovo je "bolesno".

Podsetimo, genocid u NDH je bilo surovo istrebljenje naroda i društvenih grupa koje je ustaška ideologija proglasila nepoželjnim.

Žrtve genocida u okupiranoj Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, odnosno marionetskoj tvorevini NDH, su bili najvećim delom Srbi, a zatim Jevreji i Romi.

Genocid su sprovodili hrvatski fašisti, ustaše, uz pomoć nemačkog i italijanskog okupatora.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)