"DVOGLAVI ORAO NIJE BIO GREŠKA": Skandalozna izjava bivšeg kapitena Švajcarske pred Srbiju

Novosti online

01. 12. 2022. u 11:45

Bivši kapiten reprezentacije Švajcarske Štefan Lihtštajner ne kaje se ni danas što je u Rusiji zajedno sa Džakom i Šaćirijem provocirao srpske navijače i fudbalere pokazujući prstima znak albanskih nacionalista.

ДВОГЛАВИ ОРАО НИЈЕ БИО ГРЕШКА: Скандалозна изјава бившег капитена Швајцарске пред Србију

Foto: EPA

Lihtštajner, koji se posle epizode u Augzburgu 2020. godine oprostio od fudbala, tvrdi da njegovi nekadašnji saigrači imaju prednost u odnosu na Srbiju jer imaju mirnije glave i boljeg selektora.

- Švajcarska ima bolje igrače i boljeg selektora od Srbije. Momci su raspoloženi i većina njih zna šta može da očekuje protiv Srbije još od 2018. godine. Utakmica će biti uglavnom stvar glave, vidim da smo tu u prednosti - rekao je Lihtštajner u intervjuu za švajcarski Blik.

Granit Džaka je obećao da neće praviti političke gestove. Fudbalski savez je izdao zabranu pokazivanja dvoglavog orla, ali jedan čovek ne vidi tu ništa sporno, štaviše, pohvaljuje svoj i potez saigrača.

- Zvuči kao da je sve krenulo naopako 2018. Džaka i Šaćiri su morali da izdrže mnogo neprijateljskih udaraca ispod pojasa pre četiri godine pre i tokom utakmice. Ljudski gledano, bilo je razumljivo da su pokazali dvoglavog orla i navijali za svoj drugi dom pored Švajcarske.

Foto: Printskrin

 

Zvuči kao da Džaka i kompanija žale zbog svojih postupaka. Da li se to odnosi i na vas? Svojim rukama ste oblikovali dvoglavog orla 2018. godine.

- Uvek sam pokazivao solidarnost sa saigračima, a ne sa kapitenom po lepom vremenu. To je deo sporta i deo prijateljstva unutar tima. Gubili smo samo 1:0 na poluvremenu zahvaljujući Janu Zomeru, svi u svlačionici su bili nezadovoljni i bilo je mnogo nemira. Kada smo uspeli da preokrenemo stvari, bilo je neverovatno emotivno, čak i sa sportske tačke gledišta. Uzavrela atmosfera na tribinama je tada učinila ostalo. U retrospektivi, možda je to bio zarez više, ali ni danas to ne bih nazvao greškom.

Koliko je igračima teško da ignorišu političku eksplozivnost igre?

- Ekipa može da da najbolji odgovor na sve pobedom na terenu. To je bio naš fokus u 2018. Momci su iskusni i inteligentni i naučili su nešto iz prošlosti - rekao je Lihtštajner.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)