"MOMCI, SAD SE POKAŽITE": Milovan Rajevac, bivši selektor Gane, pružio podršku "orlovima"

Žarko UROŠEVIĆ

01. 12. 2022. u 12:00

MILOVAN Rajevac trenersko iskustvo sticao je, uglavnom, van granica otadžbine. Tamo smo ga zatekli i sada, na Svetskom prvenstvu u Kataru, gde je sa tribina pratio dva dramatična meča, krcata preokretima. Prvo duel "orlova" sa Kamerunom (3:3), a potom i okršaj Gane sa Južnom Korejom (3:2).

МОМЦИ, САД СЕ ПОКАЖИТЕ: Милован Рајевац, бивши селектор Гане, пружио подршку орловима

FOTO: N. Paraušić

Nerešen rezultat je najmanje što se od našeg najboljeg tima moglo da očekuje, ali to je fudbal, okrugao i nepredvidiv.

- Još pre početka Mundijala znali smo da će ishod duela sa Švajcarskom direktno odlučivati o našoj sudbini. Jer, nije sramota izgubiti od ovakvog Brazila, ali svakako bi bila da smo poraženi od Kameruna - priča Rajevac za "Novosti".

Posle 3:1 za "orlove", činilo se da će izabranici Dragana Stojkovića rutinski privesti meč kraju, sa slavljenički podignutim rukama.

- Šteta, imali smo ih. Dva gola prednosti morali smo da sačuvamo. Neverovatno je kako smo stali izlaskom Strahinje Pavlovića. Ipak, ovo je veliko takmičenje, gde mesta ima samo za najbolje. Greške se ne praštaju, a odsustvo hrabrosti se kažnjava. Iz dana u dan svedoci smo brojnih preokreta i čudnih rezultata - dodaje Rajevac.

PROPUST Abubakar lobuje Vanju Milinkovića-Savića/FOTO: AP/Tanjug

Činjenica je da naš nacionalni tim još nije dostigao nivo partija koje su ga krasile tokom kvalifikacija.

- Dižemo formu, što je veoma bitno. Mnogo bolju utakmicu smo pružili protiv Kameruna od one protiv Brazila. Zato ambicije ne smeju da splasnu i da tek tako odustanemo od cilja. Matematički gledano, ako ne uspemo da se izdignemo, zablistamo i savladamo Švajcarsku, nebitno je da li smo meč sa Afrikancima završili sa bodom ili sa sva tri.

Po dešavanjima na terenu, stiče se utisak da je struka zakazala u meču sa Kamerunom. Igrači sa klupe nisu uspeli da iskoriste i opravdaju očekivanja.

- Floskula da lakih protivnika nema svakim mečom prvenstva dobija potvrdu, ali mi nikako nismo smeli da budemo deo nje. Pogotovo što imamo iskusnog selektora, koji je majstor da motiviše ekipu. Ne znam šta ga sprečava da to što najbolje radi i prenese na teren.

Milovanu su osećanja postala dodatno pomešana porazom Južne Koreje od Gane, reprezentacije koju je lično selektirao, podmladio i doveo do SP.

- Bitno je ostati skoncentrisan. Kao primer mogu da nam posluže uspesi nekih reprezentacija koje su izgubile svoje startne mečeve. Svi oni su uspeli da se trgnu. Zašto ne bismo i mi - pitanje je koje muči kako celu naciju tako i Rajevaca.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)