KADA HOLAND TIPUJE: Najluđa prognoza pred Katar! Norvežanin nasmejao sve svojim favoritom za osvajača Mundijala

Novosti online

03. 11. 2022. u 17:01

DO Mundijala u Kataru ostalo je još svega 16 dana. Prva utakmica odigraće se 20. novembra, a snage će odmeriti domaćin Katar i selekcija Ekvadora. Finalni duel na rasporedu je 20. decembra, a dosta reprezentacija ima kao cilj upravo da dođe do samog kraja.

КАДА ХОЛАНД ТИПУЈЕ: Најлуђа прогноза пред Катар! Норвежанин насмејао све својим фаворитом за освајача Мундијала

FOTO: AP

Krug favorita se prepolovio, u vrhu su vodeće svetske selekcije, ali Erling Holand je sve iznenadio odabirom svog favorita.

Čudesni norveški napadač smatra da bi reprezentacija Senegala mogla biti prvak sveta, što je mnoge začudilo i nasmejalo, ali Holand je brzo dao objašnjenje.

- Najbolja su afrička reprezentacija, imaju fenomenalan tim, vrhunske igrače i neće biti veliko iznenađenje ako odu do kraja. Oni su za mene favroiti - rekao je napadač Mančester sitija.

Istina, Senegalci dolaze u odličnom sastavu predvođeni prvom zvezdom Sadiom Maneom, ali i na leđima će imati teško breme odgovornosti.

Naime, nijedna afrička reprezentacija nije se plasirala u polufinale kroz istoriju Mundijala.

Eventualni ulazak Senegala u polufinale bio bi ogroman rezultat, a samo finale bila bi jedna od najvećih fudbalskih senzacija.

FOTO: EPA

U moru prognoza Holand je u svojoj nekako bio "najhrabriji", a za mesec dana će se znati koliko je bio precizan.

Senegal se nalazi u grupi A sa domaćinom Katarom i selekcijama Ekvadora i Holandije. Prvu utakmicu na turniru igraju 21. novembra sa početkom u 19 sati po centralnoevropskom vremenu, a protivnik je reprezentacija Holandije.

U slučaju prolaska u nokaut fazu Senegalci bi se ukrštali sa ekipama iz grupe B, a u njoj se nalaze Engleska, Iran, SAD, Vels.

Ovome dodajmo da je Senegal trenutno 18. reprezentacija na FIFA rang listi sa 1584.38 osvojenih bodova.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)