PIKSI SJAJNO RADI: Selektor Maroka Vahid Halilhodžić za "Novosti" o Stojkoviću, Srbiji...

Nedeljko ILjUKIĆ

03. 04. 2022. u 08:48

U BIVŠOJ Jugoslaviji i na terenu, kasnije i na trenerskoj klupi, simbol gospodstva je Vahid Halilhodžić.

ПИКСИ СЈАЈНО РАДИ: Селектор Марока Вахид Халилхоџић за Новости о Стојковићу, Србији...

FOTO:

Od specijalnog dopisnika "Novosti" iz Dohe

Popularni Vaha nije izgubio ni trunku svoje osnovne crte karaktera, koju je poneo iz mostarskog Veleža. Odmah posle žreba u Dohi, odazvao se molbi "Novosti" da prokomentariše grupu u kojoj su Maroko, na čijoj klupi sedi sada, Hrvatska, Belgija i Kanada.

- Nismo loše prošli na žrebu. Naravno da je Hrvatska favorit grupe. I zato što je vicešampion sveta, ali i zato što zaista ima sjajne pojedince i selektora koji već dugo radi sa svojim timom. Belgija je takođe jaka, ali mi ćemo svoju šansu da tražimo u mečevima sa njom i Kanadom - kaže Halilhodžić.

Prati ovaj 69-godišnji stručnjak, koji će na Mundijal doći već kao 70-godišnjak, svetsku fudbalsku scenu. U prebogatu biografiju upisao je vođenje četvrte reprezentacije. Pre Maroka trenirao je Obalu Slonovače, Alžir i Japan. Stiže da prati i srpski fudbal, posebno našu selekciju.

- Srbija je dobila baš jaku grupu sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom. Ipak, ovde na žrebu u Kataru mnogi su komentarisali u najpozitivnijem smislu uspeh i direktan plasman na Svetsko prvenstvo bez ijednog poraza i pogotovo onakvu poslednju utakmicu i pobedu protiv Portugalije u Lisabonu. To su sve stvari za izuzetno poštovanje - kaže Halilhodžić.

Kao mnogo iskusniji kolega, upitali smo ga da li ima neki savet za selektora Srbije Dragana Stojkovića.

- Ma, kakav savet. Šta će Piksiju savet od mene. Sjajno radi svoj posao i ima selekciju kakvu bi poželeo svaki trener na svetu. Vidim da sjajno sve funkcioniše kod njega - dodaje Halilhodžić.

Bila je ovo idealna prilika da popularnog Vahu podsetimo na 2014. i Mundijal u Brazilu, na koji je odveo selekciju Alžira.

- Prošli smo tada u drugi krug, naleteli na Nemačku i umalo je iznenadili. Ispali smo iz osmine finala prilično nesrećno, a Nemci su kasnije vrlo ubedljivo došli do titule Svetskog prvaka - kaže Halilhodžić.

Sada je nova epizoda u karijeri, sa Marokom.

- Ti ljudi apsolutno žive za fudbal. Tolika je euforija i takvi su kritičari, da mi se ponekad učini da ne bi bili zadovoljni ni kada bi Maroko postao prvak sveta - zaključuje uz osmeh Vahid Halilhodžić.

"ORLOVI" LETE U KATAR: KADA TE STRPLjENjE VODI 

PRISETIMO se, kada je Dragan Stojković Piksi dolazio na klupu Srbije nije davao mnoga obećanja, inteligentno pokušavajući da umiri i ugasi "žeđ" nacije. Tražio je samo jedno - strpljenje. To je dobio, a vratio nam rezultatom i reprezentacijom u koju verujemo.

Rezultat glasi, da ponovimo: Srbija je bez poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Priroda nas uči upravo strpljenju. VODAVODA, zvanična voda fudbalske reprezentacije Srbije, hiljadama godina nastaje u prirodi koja je strpljivo čuva u dubokim slojevima zemlje i mudro oplemenjuje svim esencijalnim mineralima.

Zbog toga je VODAVODA savršeno inteligentni proizvod prirode pun minerala koji su potrebni našem telu za bolje zdravlje i kvalitetniji život, a našim "orlovima" za nove pobede i strpljenje koje će im biti potrebno u Kataru!

 

BONUS VIDEO - Piksi o utiscima sa žreba za Mundijal

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)