SKANDAL U ŠKOTSKOJ: Fudbaler završio karijeru zbog psihičkog zlostavljanja

Novosti online

30. 04. 2021. u 12:38

Fudbaler škotskog četvrtoligaša Albion Roversa Dejvid Koks saopštio je da je završio karijeru, pošto ga je, kako tvrdi, protivnički igrač vređao zbog psihičkih problema sa kojima se bori.

СКАНДАЛ У ШКОТСКОЈ: Фудбалер завршио каријеру због психичког злостављања

FOTO: AP

Koks je napustio stadion u poluvremenu sinoćnje utakmice protiv Stenhausmira i rekao da ga je protivnički igrač vredjao pominjući njegove prethodne pokušaje da se ubije.

Uprava Stenhausmira je obavestila Fudbalski savez Škotske o tome i pokrenula istragu. "Klub je svestan prepirke. Razgovarali smo sa igračima koji su učestvovali, Dejvid Koks (Albion Rovers) je bio na klupi, a Džonatan Tifoni (Stenhausmir) je igrao.

Obojica tvrde da je tokom utakmice bilo ozbiljnih i neprimerenih komentara, koji utiču na dobrobit i mentalno stanje igrača", navodi se u saopšenju kluba, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Koks je u više navrata javno govorio o svojoj borbi protiv depresije i uvredama koje je dobijao tokom utakmica.

On je na društvenim mrežama naveo da je bilo prepirke, kao i da ga je protivnički igrač vredjao u vezi sa mentalnim zdravljem.

"Rekao mi je da je prvi put to trebalo da uradim kako treba. Neki misle da to nije velika stvar, ali dosta mi je da slušam o tome. Nisam dovoljno plaćen za to. Da smo bili na nekom drugom mestu, verovatno bih momku slomio noge", naveo je on.

"Pokušavao sam da razgovaram sa sudijama o tome, ali nisu hteli da znaju jer nisu ništa čuli. Tako da ću nesto da preduzmem povodom toga i odlučio sam da ostavim fudbal. Završio sam. U suprotnom ću da nastavim da igram i prebiću nekoga, što nije dobro i ispašću loš", dodao je Koks.

Uprava Albion Roversa saopštila je da je to "neoprostiv incident koji se ne sme umanjiti" i da bi ekipa napustila teren da je znala šta se dogodilo.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili