NOVA BRUKA BRIHA! Klop: "Čist faul je okarakterisao kao foliranje, deluje da je bilo lično"

Novosti online

07. 04. 2021. u 18:14

DVE utakmice, sedam golova, dosta dobrog fudbala i mnogo žalbi na sudijske odluke.

НОВА БРУКА БРИХА! Клоп: Чист фаул је окарактерисао као фолирање, делује да је било лично

EPA

To je bilans prvog dana četvrtfinala Lige šampiona u mečevima između Mančester sitija i Borusije Dortmund (2:1) i Real Madrida i Liverpula (3:1), posle kojih se više pričalo o "blistavim" odlukama arbitara Feliksa Briha i Ovidijua Hacegana, nego o magiji Krosa, Vinisijusa, De Brujnea, Halanda...

Naročito se na Briha, nama dobro poznatog po previdu sa Mundijala u Rusiji na meču sa Švajcarskom, ražestio trener "redsa" Jirgen Klop. Bio je jako ljutit, jer Nemac nije dosudio faul Lukasa Vaskeza nad Sadiom Maneom, posle čega je ubrzo pao drugi gol "kraljeva".

- Kod te situacije sa Sadiom, nisam siguran šta je Brih učinio. Delovalo mi je kao da je to lično. Rekao sam mu posle utakmice da mislim da je bio nefer prema Maneu. Nije sudija izgubio utakmicu nego mi, ali nam je potrebno da suđenje bude barem O. K. Ponašao se prema čistom faulu kao da je foliranje - grmeo je Klop posle poraza Liverpula, ali nije želeo da traži alibi u arbitru, i priznao je da njegov tim nije bio na najvišem nivou.

Kada je u pitanju sudar u Engleskoj, mladi as Borusije Džad Belingem je po društvenim mrežama vidno ispoljio nezadovoljstvo zbog poništenog gola Rumuna Hacegana, koji je sudio opasnu igru, iako se po snimku videlo da je Englez stigao do lopte pre golmana Sitija Edersona. Međutim, veća "frka" je ispala posle meča, kada je jedan od Haceganovih pomoćnika prišao centarforu Borusije Erlingu Halandu u tunelu i tražio mu autogram, što nije uobičajena praksa za sudije.

- Nikad nije pravo vreme da sudija traži autogram od igrača. Sudije u tom trenutku ne izgledaju baš najbolje. To je bio detinjast potez - komentarisao je bivši reprezentativac Engleske Džoleon Leskot potez pomoćnog sudije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ O DERBIJU U KOME NEĆE BITI AKTER: Ko ima moj broj molim ga da me ne zove tokom utakmice, igrači će znati šta treba da rade