FERNANDO SANTOŠ PRED DUEL SA "ORLOVIMA": Vrlo sam motivisan za meč, imam veliko poštovanje prema Srbiji, ali ne i strah

Novosti online

26. 03. 2021. u 17:45

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš je istakao da je upoznat sa kvalitetima Srbije, ali da je u Beograd došao da pobedi.

ФЕРНАНДО САНТОШ ПРЕД ДУЕЛ СА ОРЛОВИМА: Врло сам мотивисан за меч, имам велико поштовање према Србији, али не и страх

FOTO: N. Paraušić

Da li će to uspeti da ostvari teško je reći. Ipak, do trijumfa neće biti lako doći, jer je sa druge strane terena kvalitetan protivnik.

Novinare je zanimalo šta zna o Piksiju i kako mu je Srbija izgledala protiv Irske. Tu utakmicu su "orlovi" dobili sa 3:2.

- Moja obaveza je da pratim i analiziram utakmice, da ih pripremam, da uočim stil igre protivnika, kako igraju, šta rade. Naravno, Piksija znam kao igrača, bio je u Marseju, kao igrač je pokazao izuzetan kvalitet. Što se tiče igre Srbije protiv Irske, primetio sam da je novi selektor promenio igru. Naš prošli meč Srbija je igrača sa četvoricom u liniji pozadi, sad je igrala sa petoricom. Imam veliko poštovanje prema Srbiji, ali ne i strah. Imamo veliku volju i vrlo smo motovisan za meč - rekao je Santoš.

Portugal nikada nije izgubio od Srbije, a na pitanje da je selektor "orlova" Dragan Stojković najavio ofanzivu, a Mitrović obaranje rekorda, iskusni stručnjak je odgovorio:

- Ne radi se ovde mom samopouzdanju, već o timskom. Kada pričamo o Srbiji, reč je o rivalu kojeg izuzetno cenimo, ali ćemo reagovati na svaki protivnapad. Ovde smo došli da pobedimo.

Pitanja su se ređača jedno za drugim. Dva koja su bila upućena Santošu su: da li bi bio zadovoljan bodom i kako će njegovi igrači braniti prekid Dušana Tadića?

- Kao što sam već rekao, analiziorao sam već kvalitete Milinković-Savića, Tadića i ostalih. Što se nas tiče, igraćemo dobro, branićemo se i napadti, gledati da imamo posed lopte, da imamo situacije da damo gol. Očekujemo opasan okršaj sutra.

Za kraj je odgovorio da li je pobeda imperativ za njegovu selekciju, ako se zna da je Portugal aktuelni evropski šampion.

- Verujem svojim igračima, ali ovde nije reč o imperativu, ovde je reč o želji - zaključio je Santoš.

Utakmica Srbija - Portugal igra se sutra od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024