SRBIJA POČELA POBEDOM: Mitrović pokazao klasu, ima razloga za zadovoljstvo ali i zabrinutost (FOTO) (VIDEO)

A. Ilić

24. 03. 2021. u 17:32 >> 22:38

FUDBALERI Srbije slavili su u prvom meču A grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru protiv Irske 3:2.

СРБИЈА ПОЧЕЛА ПОБЕДОМ: Митровић показао класу, има разлога за задовољство али и забринутост (ФОТО) (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Nije najbolje počelo po naše fudbalere. Iako su imali početnu inicijativu na terenu do vođstva su došli fudbaleri Irske. Alan Braun bio je najviši u skoku za 1:0 od 18. minuta. 

Dušan Tadić je odlično pronašao Dušana Vlahovića u 40. minutu, a upravo je mladi napadač Fiorentine pokazao još jednom da je u odličnoj formi poravnavši rezultat. 

U drugom poluvremenu dosta ofanzivnija Srbija, baš kako je Dragan Stojković najavio pre nekoliko dana u susret ovom meču.

Ušao je Aleksandar Mitrović u 63. minutu. Samo šest minuta kasnije postigao je vodeđi gol. I to kakav, izašao je golman Irske, a Mitrović sa dvadesetak metara fantastično ga lobuje. 

FOTO: M. Vukadinović

Već u 75. minutu nova majstorija Mitrovića. Tadić je krenuo u kontru, imao je prostora da šutira, odlučio je da "spakuje" Mitroviću koji glavom uvećava prednost svog tima.  

Ipak, ni to nije bilo sve. U 87. minutu veliki kiks Stefana Mitrovića. Pokušao je defanzivac Strazbura glavom da vrati loptu Dmitroviću, a Kolins koristi nesporazum naših fudbalera za novi gol Irske

SRBIJA - REPUBLIKA IRSKA 3:2 (1:1) 

STRELCI: Vlahović u 40, Aleksandar Mitrović u 69. i 76. minutu za Srbiju, a Braun u 18. i Kolins u 86. minutu za Republiku Irsku. Stadion “Rajko Mitić”. Igrano bez gledalaca. Sudija: Davide Masa (Italija) 7.

SRBIJA: Dmitrović 6,5 - Milenković 7, S. Mitrović 7, Pavlović 7,5 - Gajić 7 Lukić 7, Račić 6,5 (63. Maksimović 6,5), Mladenović 6 (od 46. Kostić 7 ) - Tadić 9 (77. Gudelj 7) Vlahović 7,5 (82. Jović - ), Đuričić 7 (63. A. Mitrović 9).

REPUBLIKA IRSKA: Travers 5,5 - Koleman 6, O’Šej 6, Klark 6, Stivens 6- Molambi 6,5 (61. Hendrik -), Kulen 6, Braun 7 - Doerti 6, Robinson 6 (79. Mek Klin -) Konoli 5,5 (67. Kolins 7 ).

Igrač utakmice: Aleksandar Mitrović (Srbija)
(N.Iljukić)

KRAJ MEČA

93. MINUT - Hendrik pokušava da pronađe otvorenog saigrača, ali mu naša odbrambena linija to ne dozvoljava. Brejdi potom centrira, a Milenković odličan u odbrani. 
90. MINUT - Pritisak Irske u poslednjim minutima. Meč je produžen četiri minuta. 

87. MINUT  - GOL IRSKA - Velika greška Stefana Mitrovića koji je glavom pokušao da vrati Dmitroviću, a Kolins koristi nesporazum za novi gol Irske. 

75. MINUT - GOL SRBIJA - Pošao je Tadić, imao je prostora da šutira, poslao je za Mitrovića koji šalje loptu u gol za novi gol! 

69. MINUT - GOL SRBIJA - Mitrović je kaznio Traversa koji je izleteo, lobovao ga je sa dvadesetak metara, zaista prelep gol! 

68. MINUT - Centaršut u srce šesnaesterca Tadića, Vlahoviću je malo nedostajalo da glavom pošalje loptu ka golu. 

63. MINUT - Ulaze Maksimović i Mitrović. Srbija će igrati sa dva napadača u nastavku meča. 

62. MINUT  - Milenković je šutirao sa udaljenosti. Lopta je prošla kraj stative Traversa, pokušao je na putu ka golu da ukliza Vlahović i promeni joj smer. Malo je nedostajalo. 

FOTO: M. Vukadinović

58. MINUT - Braun šalje na prvu stativu, Klark loše zahvata loptu, prolazi kraj gola. 

52. MINUT - Konoli pada u šesnaestercu Srbije, ali ne pada na to Masa, odmahuje rukom - ništa od penala. 

51. MINUT - Povukao je Tadić kontru, dodao je do Vlahovića, a napadač Fiorentine upao je u ofsajd zamku koju je postavio Klark.

50. MINUT - Uspeli su Irci da se oslobode. Doerti je pošao po desnoj strani, poslao je loptu na peterac, uspeva odbrana Srbije da reaguje. 

FOTO: M. Vukadinović

49. MINUT - Gotovo sve vreme lopta u nogama naših fudbalera, traži se prostor u odbrani gostiju. 

46. MINUT  - Đuričić je uočio Sašu Lukića, a mladi fudbaler Torina nije namestio nišanske sprave, lopta visoko preko gola. 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. MINUT - Opasna situacija iz kornera-  šutirao je Đuričić direktno, a golman gostiju "poljubio" je stativu! Pre toga proigrao ga je Tadić, a Travers brani! 

43. MINUT - Đuričić je bio blizu, lopta na kraju u korneru! 

FOTO: AP/Tanjug

40. MINUG - GOL SRBIJA - Dušan Vlahović izjednačuje!  Dušan Vlahović nastavlja fantastičnu formu! Proigrao je Tadić glavom napadača Fjorentine, a ovaj jačom levom nogom poslao loptu ispod Traversa! 

32. MINUT - Tadić fantastično dodaje Đuričiću između nekoliko igrača, Brauni otklanja opasnost, stiže do lopte pre našeg veziste. 

25. MINUT - Pritiskaju Orlovi posle primljenog gola. Irci su se skupili ispred svojih šesnaeste metara i bez većih problema odolevaju napadima našeg tima, koji doduše nisu preterano konkretni.

21. MINUT - Centrira Tadić nakon prekida, otklanja Met Doerti opasnost, šalje loptu u korner. Tadić ponovo ubacuje, nema opasnosti. 

18. MINUT - GOL IRSKA - Po levoj strani ubačena je lopta u šesnaesterac Srbije. Najviši u skoku bio je Braun koji donosi prednost Ircima. 

 

15. MINUT - Sada već nekoliko minuta lopta u posedu Srbije, problem je samo što je drže naši fudbaleri na svojoj polovini i čekaju da se stvori višak. 

11. MINUT - Srbija pokušava strpljivom pas igrom da stvori prostor, a gosti se za sada odlično brane. igra se većinom na sredini terena. 

FOTO: AP/Tanjug

7. MINUT - Sada Srbija ima tri kornera, nakon poslednjeg pritisli su naši ofanzivci, ali odoljevaju gosti. 

3. MINUT - Vlahović je pokušao da ugrozi Traversa, ali odbrana momaka u zelenom dobro reaguje. 

2. MINUT - Ofanzivno su krenuli Irci, imali su dva kornera, ali bez ozbiljnijeg ugrožavanja gola Srbije. 

1. MINUT - Utakmica je počela. 

Fudbaleri Irske izašli su na zagrevanje. Čekaju se naši reprezentativci. 

FOTO: N. Iljukić

- ​Odlazak na Svetsko prvenstvo je prioritet i obaveza koju igrači moraju da shvate. Mnogo je lepo igrati na Svetskom prvenstvu, a to je važno iz mnogo stvari ne samo individualna satisfakcija. Ispišete istoriju i uradite nešto lepo za svoj narod. Ja sam optimista po prirodi i ne predajem se sve dok ima šanse da se nešto preokrene u našu korist. To i od igrača očekujem. Kao što igraju u svojim klubovima, ne tražim da lete po terenu već da igraju dinamičan i atraktivan fudbal koji će vratiti nadu našim navijačima i ubeđen sam da će to ostvariti i taj optimizam želim da prenesem i na njih, moramo da budemo spremni na velika dela - ovako je Dragan Stojković najavio meč protiv Irske. 

Tok meča, kao i sve ono što prethodi samom duelu pratite uživo na sajtu Novosti u nastavku teksta

OVDE možete učestvovati u našoj anketi, ko bi trebalo da bude prvi napadač Orlova

Kakvi su do sada bili rezultati mečeva Srbije i Irske pročitajte OVDE 

Upoznajte se sa putom Dragana Stojkovića Piksija od naselja Pasi Poljana, do klupe Srbije. 

PRATITE NOVOSTI SPORT NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet