OD ITALIJE DO KATARA - MUNDIJAL KAO SUDBINA Dragan Stojković Piksi: Od Pasi Poljane i Zvezdine zvezde, pa sve do japanskog cara (VIDEO)

Novosti online

24. 03. 2021. u 12:09

FUDBALSKA reprezentacija Srbije počinje kvalifikacije za odlazak na Mundijal, sa novim selektorom, koji je dobro poznato ime u svetu fudbala.

ОД ИТАЛИЈЕ ДО КАТАРА - МУНДИЈАЛ КАО СУДБИНА Драган Стојковић Пикси: Од Паси Пољане и Звездине звезде, па све до јапанског цара (ВИДЕО)

FOTO: Facebook/FSS

Dragan Stojković Piksi, genije sa Pasi Poljane, pojaviće se večeras na stadionu Rajko Mitić u drugačijoj ulozi od one u kojoj ga pamte fudbalski zaluđenici iz Jugoslavije.

Navijači orlova se nadaju da će na svoje igrače preneti bar deo magije koja je krasila njegovu igru u dresu Crvene zvezde

i reprezentacija više Jugoslavija tokom igračke karijere ovog majstora.

A ako bude zatrebalo, a nadamo se da neće, možda i on uputi neki šut na gol Iraca, kao onomad kad je kao trener Nagoje zatresao mrežu sa klupe i to u civilnom odelu i cipelama.

Odveo nas je Piksi na Mundijal '90 kao igrač. A tamo je pokazao svetsku klasu, eliminisavši Špance sa dva efektna gola. Golman Zubizareta još sanja oba, a Rafael Martin Vaskez, vezista Reala tada na privremenom radu u odbrani "furije" (namerno navodnici), otišao po burek posle prvog i nije se vratio ni 31 godinu kasnije.

- Prvi gol je bio remek-delo. Kreće kontra, a meni duša u nosu. Kažem sebi ’ajde, još samo ovaj sprint’. Imao sam tu vrstu mentalne snage u sebi, kada je najteže, ja dodam gas. Uvek pomislim, ako taj defanzivac ima snage da se vrati, imam i ja da budem brži od njega. Trčim ka šesnaestercu Španije i već vidim sebe kako se radujem. Samo molim boga da Zlatko Vujović prebaci Sančisa i da lopta dođe do mene. Kada je krenula da pada, nisam nijednog trenutka imao dilemu. Njih milion bi šutnulo iz prve. Ja sam zalomio, Vaskez je otišao po burek, a ostalo... Ostalo je istorija - govorio je Stojković u intervjuu za tursku agenciju "Anadolija".

Drugi gol iz slobodnog udarca doneo je plavima plasman u četvrtfinale i nesrećan poraz od potonjeg finaliste Argentine sa strašnim Maradonom.

- Kada se sve sabere, mislim da je Jugoslavija trebalo da osvoji ovaj Mundijal - komentarisao je posle povratka u Englesku tadašnji selektor Gordog Albiona Bobi Robson.

Za utehu, Piksi je uvršten u idealni tim Mundijala.

Sa Pasi Poljane, preko Marakane - pravo u Katar!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!