KADIJA TE TUŽI: Sud u Švajcarskoj presudio u korist Švajcarske u sporu sa Ukrajinom

Novosti online

19. 03. 2021. u 16:34

SUD za arbitražu u sportu potvrdio je pobedu Švajcarske nad Ukrajinom u poslednjem kolu Lige nacija krajem prošle godine.

КАДИЈА ТЕ ТУЖИ: Суд у Швајцарској пресудио у корист Швајцарске у спору са Украјином

EPA/EFE

 U Ligi A, utakmica od 17. novembra u Lucernu nije odigrana zbog velikog broja zaraženih koronavirusom u ukrajinskom kampu i registrovana je pobedom domaćina od 3:0.

Sedište suda nalazi se u Lozani, u Švajcarskoj.

Nakon ove odluke disciplinske komisije UEFA, Švajcarska je ostala u elitnoj ligi A, a Ukrajina se preselila u ligu B. Obe reprezentacije osvojile su šest bodova u četvrtoj grupi, a odluka o tome ko treba da ide dalje odlučen je sukobom.

U prvom meču u Lavovu Ukrajina je pobedila sa 2: 1, a Švajcarska je uspela da ostane u elitnoj Ligi nacija posle domaće pobede na „zelenom stolu” sa 3:0.

Ukrajina se žalila na odluku UEF, ali to nije promenilo ishod.

Na odluke Suda mogu se uložiti žalbe Saveznom vrhovnom sudu Švajcarske, ali one su u većini slučajeva neuspešne. Od marta 2012. godine samo je jednom Savezni vrhovni sud poništio odluku  SAS. To je bilo u slučaju brazilskog fudbalera Matuzalema, kome je ukinuta suspenzija FIFA zbog nelegalnog prelaska iz Šahtjora u Saragosu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)