ZLATAN POKOPAO LEBRONA: DŽejms mu posle ove prozivke sigurno neće odgovoriti!

Novosti online

04. 03. 2021. u 17:36

ЗЛАТАН ПОКОПАО ЛЕБРОНА: Џејмс му после ове прозивке сигурно неће одговорити!

FOTO: AP

ZLATAN Ibrahimović ne da na sebe. Čak i kada se neko samo "brani" od njegovih kritika.

Prošle sedmice je golgeter Milana uperio prst ka Lebronu DŽejmsu navevši da je potpuno pogrešno što uvodi politiku u sportske događaje.

- Volim ja Lebrona mnogo. Fenomenalno je ono što radi na terenu, ali ne volim kada ljudi sa nekim statusom govore o politici. Radi ono u čemu si dobar - rekao je Ibrahimović za UEFA i švedski "Diskaveri+".

Lebron DŽejms je, kao neko ko često diže glas zbog rasne netrpeljivosti u SAD i tamošnjih primera policijske brutalnosti, odbrusio ovako kada su mu preneli šta mu je Ibrahimović rekao:

- Nikada neću da ućutim pred stvarima koje su pogrešne. Propovedam o mom narodu, propovedam o jednakosti, društvenoj pravdi, rasizmu... stvarima koje se dešavaju u našoj zajednici. Jer, ja sam bio deo te zajednice u jednom trenutku, video sam šta se dešava, a sada imam 300 i više dece u mojoj školi koji prolaze kroz istu stvar i potreban im je 'glas'. Ja sam njihov glas i koristim svoju 'platformu' da bacam svetlost na sve važno što se dešava ne samo u mojoj zajednici, već i u državi, ali i celom svetu - rekao je košarkaš Lejkersa.

Kada je čuo šta mu je NBA zvezda poručila, Zlatan Ibrahimović je rešio da stavi tačku na ovu priču sledećim rečima:

- Sportisti ujedinjuju svet, političari ga dele. Naša uloga je da ujedinimo svet radeći ono u čemu smo najbolji. Sportisti treba da budu sportisti, a političari treba da se bave politikom - zaključio je švedski fudbaler ovu raspravu.

(BLIC) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)