KRSTAJIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Otkrio zašto Bane Ivanović nije bio kapiten u Rusiji i odakle Jović umesto Gaćinovića

Novosti online

04. 03. 2021. u 09:25

КРСТАЈИЋ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Открио зашто Бане Ивановић није био капитен у Русији и одакле Јовић уместо Гаћиновића

FOTO: EPA

MNOGI ne pamte po dobrom eru Mladena Krstajića kao selektora fudbalera Srbije. Došao je na klupu posle neočekivanog odlaska Slavoljuba Muslina.

Kao početni odveo je nacionalni tim na Svetsko prvenstvo gde se Srbija nije proslavila. Dugo je bio na udaru javnosti zbog odluka tadašnjih, a sada je najzad otkrio šta se tada dešavalo.

Aktuelni trener TSC-a iz Bačke Topole bio je pre svega meta zbog spiska za Rusiju, kako zbog konačnog spiska igrača koji su predstavljali Srbiju na Mundijalu, tako i zbog činjenice da je kapitensku traku na tom turniru nosio Aleksandar Kolarov, a ne dotadašnji kapiten Branislav Ivanović.

– Da li je bilo nekih igrača koje sam mogao da vodim na Mundijal u Rusiju, a nisam? Sad, kad vratim film, naravno da je moglo drugačije. Pitali su me odmah, otkud Luka Jović? Imali smo Mitrovića i Prijovića, koji nas je odveo na SP, kako da njega ne vodim, iako je bilo pritisaka za njega, jer je otišao u Saudijsku Arabiju. Luka Jović mi je bio potreban kao treći špic, realno – počeo je Krstajić u razgovoru za “Kurir”.

– Nažalost, Gaćinović koji je igrao u kvalifikacijama nije otišao. Možda je on više zasluživao, nego Jović. Nekoga od mlađih igrača morao sam da vodim. Ali, ja sam pravio tim. E, to je nešto što sam ja prošao.

Krstajić je situaciju u kojoj se zadesio uporedio sa onom kada je on bio igrač i kada je očekivao da će biti deo reprezentacije Jugoslavije na Svetskom prvenstvu 1998. godine. Tada je selektor “plavih” bio Slobodan Santrač.

– Trebalo je da idem na SP kao igrač, a ode pokojni Bunjevčević umesto mene. Prođem pripreme sa reprezentacijom, oni iz Hajata na Mundijal, a ja i Grozdić kući. Šta da radim, višak! A otišli su Albert Nađ i Miki Stević. Neko od njih dvojice je igrao levog beka, moju poziciju, a ja nisam otišao. Koji je to apsurd? A, obojica zadnji vezni. Selektor je tako sastavio i gotovo. I zato imam pravo da kažem da sam pravio tim i da je u Rusiju otišla ekipa koju sam ja odabrao.

Krstajić se potom posebno osvrnuo na Branislava Ivanovića i činjenicu da je oko dotadašnjeg kapitena bilo mnogo bure u fudbalskoj javnosti.

– Bane Ivanović! Nije tu bilo nerazumevanja. Poštujem Baneta i njegovu karijeru, čak smo nešto malo i igrali zajedno u reprezentaciji. Razmišljao sam na duže staze. Danas je neko tu, sutra dolazi neko novi. Hajde da ne pravimo mitove. Imao sam viziju da podmladim reprezentaciju. Gledao sam da neko ko može više da doprinese bude novi kapiten. Moja ideja je bila Aleksandar Kolarov. Moja odluka i moj stav. Nema tu bilo kakve sujete i bilo čega protiv bilo koga. Da se vrati situacija opet bih isto uradio. Verujem da je Kolarov mogao da izvuče više od svlačionice. Nešto lično protiv Baneta, ili bilo koga, nemam ništa. Onda ide priča, da li ću ga staviti, ili neću. Da li će Bane srušiti Dekija Stankovića? Hajde sad da gledamo Mitrovića, da ga guramo, da ima 110 utakmica. Ako nastavi ovako, srušiće sve rekorde. Kakve veze da li neko ima 30 ili 50 utakmica? Čime se mi bavimo? To su srpska posla! Ko ima najviše utakmica u dresu Srbije? Baš me briga! Ne interesuje me! To su nebitne stvari u životu – zaključio je Mladen Krstajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dragan

04.03.2021. 11:33

Није мајка грдила Перицу што се коцкао, него зато што се вадио. Хтео си да подмладиш екипу па си зато капитенску траку дао Коларову, 1985. годиште уместо Ивановића 1984. годиште. Е јеси га подмладио капитена... Али после одлуке подмлађеног капитена да не игра против Шкотске јасно је о каквим се карактерима ради.