PRVO OBRAĆANJE NOVOG SELEKTORA - STOJKOVIĆ: Cilj je jasan, spisak će prirediti neka iznenađenja

A. Ilić

03. 03. 2021. u 20:05

Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je novog selektora. Reč je o Draganu Stojkoviću Piksiju.

ПРВО ОБРАЋАЊЕ НОВОГ СЕЛЕКТОРА - СТОЈКОВИЋ: Циљ је јасан, списак ће приредити нека изненађења

FOTO: printskrin/RTS

Nišlija je 12. selektor u istoriji Srbije pod tim imenom, a s obzirom da Stojković nije imao klasičnu promociju gostovao je na nacionalnom servisu - RTS. 

- Trudiću se da opravdam očekivanja koja stoje ispred mene. Dugo je sve ovo trajalo. Danas je i zvanično da sam selektor reprezentacije. To me čini jako srećnim. Ne radi se o klubu, već poslu u kome predstavljam svoju zemlju - počeo je Stojković 

Svestan je da neće biti lako. 

- Ja da ne verujem ne bih se prihvatao posla. Verujem da imamo potencijal da odgovorimo na sve zahteve. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo pokazaće da možemo. NIkada nije lako. Naša grupa je komplikovana i teška. Moramo biti koncentrisani na sebe. Moramo da napravimo zdravu grupu koja će biti spremna da odgovori na izazove koji predstoje. 

- Na meni je da rešim neke probleme. To je ujedno rad u fudbalu. Mogu kroz taktičke zamisli i osvežavanje tima da dođemo do igre koja će se svideti svima. Ja sam neko ko voli kada je njegov tim dominantan na terenu. Da se mi pitamo i da od nas zavisi. Uvek sam fokusiran na svoj tim, ne obraćam pažnju na protivnike. 

Prvi pomoćnici su mu proslavljeni as Partizana Saša Ilić, nekadašnji selektor mladih Goran Đorović, i Bratislav Živković. Trener golmana je Goran Čumić, a kondicioni Japanac Kacuhito Kinoši. Analitičar je Nebojša Stamenković, a novi tim-menadžer je Nemanja Filipović

- On je od prvog dana moje karijere uz mene. Odlično se poznajemo.Zato sam ga pozvao i pitao da li je zainteresovan da nastavimo saradnju, sa oduševljenjem je prihvatio. Mislim da sam odabrao dobre ljude za stručni štab i biće od velike koristi. 

Stojković ističe da je cilj jasan. 

- Cilj je odlazak na Svetsko prvenstvo. Učinićemo sve da dođemo do cilja. Neće biti lako, ali verujem da možemo, nema puno vremena. Vreme ću iskoristiti da igračima objasnim ideju. Volim ovaj posao jer je kreativan. Želim da izvučem maksimum iz svakog igrača, želim da oni to na terenu pokažu - rekao je Dragan Stojković. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!