I GOL I LEKCIJE: Tadić diriguje igrom Ajaksa i deli lekcije mlađim igračima

Novosti online

19. 02. 2021. u 21:16

И ГОЛ И ЛЕКЦИЈЕ: Тадић диригује игром Ајакса и дели лекције млађим играчима

Foto AP

DRŽAO je Dušan Tadić novu fudbalsku lekciju u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope protiv Lila (2:1), na kojem je bio precizan sa bele tačke, ali je i delio savete mlađim timskim kolegama.

Pričajući za holandske medije posle utakmice, skrenuo je pažnju na strelca pobedonosnog gola za Ajaks, 19-godišnjeg napadača Brajana Borbija, koji, očigledno, van terena igra protiv nekih normi škole "kopljanika", jer ne želi da produži ugovor sa klubom i hoće da ode već ovog leta.

- Ne razumem Brobija. Ne znam zašto bi želeo da ode. Ne postoji bolja sredina od Ajaksa za mlade talente. Pogledajte De Jonga, De Lihta... dokle su dogurali. Završili su u Barseloni, Juventusu... Pogledajte Gravenbarha kako napreduje. Svaki mladi igrač bi trebalo da želi da igra u Ajaksu nekoliko sezona na početku karijere. Zaista možete mnogo da naučite ovde. A onda možete da odete kada zaista budete spremni - držao je Tadić "predavanje" o ljubavi prema klubu i fudbalu.

Da Tadić (32) ima pravo da savetuje, dovoljno govore njegove brojke u Ajaksu. Za klub iz Amsterdama je do sada odigrao 129 mečeva i postigao čak 69 golova, uz 56 asistencija.n

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)