SRPSKI NAPADAČ NA CENI: I Valensija u lovu na Đurđevića

Novosti online

16. 02. 2021. u 18:12

OTKUPNA klauzula Uroša Đurđevića iznosi 25 miliona evra, ali to po pisanju španskih medija neće predstavljati problem za Valensiju ili Betis, dva kluba koji su trenutno najzainteresovanija da vide Srbina u novoj sezoni u svojim redovima.

СРПСКИ НАПАДАЧ НА ЦЕНИ: И Валенсија у лову на Ђурђевића

FOTO: Privatna arhiva

Ono na šta računaju u ova dva kluba je loš rezultat Hihona u Segundi, odnosno neulazak u elitu.

U tom slučaju Hihon bi sigurno bio spremniji za određene ustupke prema klubovima iz višeg ranga i cena bi bila dosta niža od predviđenih 25 miliona evra, ali svakako i mnogo veća od 2.5 miliona koliko je klub sa "El Molinona" pre tri godine platio Olimpijakosu na ime obeštećenja.

O sjajnim partijama Srbina nedeljama već bruji španska javnost, otud i ne čudi da su Valensija i Betis zainteresovani za njegove usluge, a ako nastavi u istom stilu ne bi predstavljalo iznenađenje da se u trku uključe i veći klubovi. Đurđević je ove sezone odigrao 27 utakmica za crveno-bele iz Hihona i postigao 16 golova u svim takmičenjima. Nekadašnji napadač Partizana je trenutno prvi strelac Segunde, a Hihon se nalazi na petom mestu sa 43 boda, pet manje od drugoplasiranog Espanjola koji je na poziciji koja vodi direktno u Primeru.

Navijači Partizana dobro pamte sezonu 2016/2017. kada je Đurđević u Superligi postigao 24 gola. Sledeće sezone u Olimpijakosu je postigao samo četiri prvenstvena gola, da bi ponovo "eksplodirao" u Hihonu kada je za godinu dana bio strelac u 11 navrata, dok je prošle sezone pogodio šest puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)