POJAČANJE CRVENE ZVEZDE ZA "NOVOSTI" Filipo Falko: Želim da dam gol Milanu

Novosti online

14. 02. 2021. u 22:02

MESI sa Apenina - Zvezdino "tajno" oružje protiv italijanskog velikana. Navijači crveno-belih željno iščekuju predstojeće spektakle sa Milanom u Ligi Evrope, nadaju se nekoj novoj drami, kao u onoj kada je magla prekrila majstorije Savićevića i Piksija Stojkovića, da spase najbolji tim tog vremena.

ПОЈАЧАЊЕ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ЗА НОВОСТИ Филипо Фалко: Желим да дам гол Милану

Foto: Printskrin

Nadaju se i da će već u četvrtak jasno videti zašto je Filipo Falko (29) doveden da bude Zvezdin najjači adut baš u dvobojima sa trenutno najjačim timom Serije A, u kojoj se on nije najbolje snašao, uprkos tome što je mnogo obećavao.

- Imam ogromnu želju da se pokažem na ovim utakmicama sa Milanom - kaže Falko za "Novosti". - Došao sam u Crvenu zvezdu da počnem nešto novo, za mene nešto veliko. Očekujem da se navijači Crvene zvezde uvere već na startu da sam pravo pojačanje za njihov tim. Ovde su me momci sjajno prihvatili, što mi mnogo znači, s obzirom na to da prvi put igram u klubu van Italije. Uverio sam se brzo da imamo fenomenalnu ekipu i siguran sam da ćemo protiv Milana to i pokazati.

Prošle sezone je sa bivšim klubom Lečeom dva puta u prvenstvu ukrštao koplja sa roso-nerima (1:4, 2:2). Ni tada, ali ni pre toga nije uspeo da im zatrese mrežu.

- Ne, nisam uspeo da se upišem u strelce protiv Milana, ponovo će biti prilike da se to dogodi. Bilo bi sjajno ukoliko bi se to desilo u jednom od dva naredna meča. Žarko želim da dam gol roso-nerima, da pomognem Zvezdi da se što jače suprotstavi i da svi probamo da napravimo veliki podvig. Znam da tako razmišlja i moj zemljak Falčineli, za njega i mene će ovi mečevi u Ligi Evrope sa Milanom imati poseban značaj. Verujem da ću se dobro uklopiti sa Falčinelijem, dolazimo iz iste zemlje, pričamo isti jezik i sigurno je da će nam to dosta olakšati.

NADIMAK OD NAVIJAČA

NADIMAK "Mesi iz Salenta" dobio je na početku karijere, zbog odličnih driblinga i sjajne levice.

- Dobio sam ga od navijača, zbog stila igre. Uvek sam smatrao da je to posebna čast što me porede sa igračem kao što je Mesi.

Od svih ala u Milanu, najviše ceni svog bivšeg saigrača.

- Igrao sam sa Kesijem u Atalanti, pa neka to bude on. Odlično ga poznajem i zato ga mnogo cenim. Svi znamo da u Milanu igraju fenomenalni igrači, od Ibrahimovića, Rebića, Čalhanoglua, Ernandeza... Svi su oni svetska klasa, poštujemo ih, ali ih ne precenjujemo. Spremni smo da im se suprotstavimo, da budemo hrabri i snažni. Zna se ko je favorit, ali ako nam se ukaže prilika za iznenađenje, moramo da je zgrabimo.

Uveren je da će od trenera Dejana Stankovića imati mnogo toga da nauči, Mister ga je i ubedio da dođe na "Marakanu".

- Nije bilo potrebe za prevelikim ubeđivanjem, Crvena zvezda je veliki klub, poznat je u Italiji, radi se o evropskom i svetskom prvaku, čast mi je što sam postao deo ovog kluba. Naravno, činjenica da je Dejan Stanković trener i da u stručnom štabu ima dosta Italijana je doprinela da dođem, ali to nije bilo presudno.

TERZIĆ: FANTASTIČNI REZULTATI

ZVEZDAN Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, na Skupštini kluba je o ostvarenim rezultatima govorio u superlativima.

- Kao klub smo porasli u svim segmentima, sportski rezultati su fantastični. Ove sezone po četvrti put smo uzastopno igrali grupnu fazu UEFA takmičenja i to veoma uspešno. Imamo najbolji tim, igramo dobro, i uveren sam da ćemo osvojiti četvrtu šampionsku titulu zaredom. Vrednost naših igrača skočila je na 54 miliona evra. Infrastruktura nam je za ponos, a omladinska škola postala prava fabrika igrača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)