SEĆANJE NA NAJKONTROVERZNIJU TITULU: Arkan je napravio lom, samo jedna pesma se pevala do jutra, a nije Cecina

Novosti online

24. 12. 2020. u 14:18

PROŠLO je više od dve decenije od najčudnije titule u istoriji jugoslovenskog i srpskog fudbala.

СЕЋАЊЕ НА НАЈКОНТРОВЕРЗНИЈУ ТИТУЛУ: Аркан је направио лом, само једна песма се певала до јутра, а није Цецина

Foto: N.Paraušić

Obilić je čini se pretekao nikada jaču Crvenu zvezdu, a za sve je najzaslužniji jedan čovek Željko Ražnativić Arkan, koji je bio alfa i omega kluba sa Vračara.

U intervju za “Objektiv” Kuzman Babeu defanzivac tadašnjeg šampiona SR Jugoslavije se prisetio dešavanja posle osvojenog trofeja.

Titula je osvojena u poslednjem kolu, Obilić nije uspeo da slavi u Zrenjaninu nad Proleterom, ali i Zvezda je kiksnula protiv Železnika.

“Znači, šou! Primili smo u Zrenjaninu gol u poslednjem minutu, nismo znali rezultat u Železniku, Zvezda je vodila 1:2, mi smo mislili da smo izgubili titulu. Svi smo polegali na travu, u očaju, ali onda pogledamo ka tribinama i vidimo naše kako se raduju. Mi plačemo, ovi kažu da je dobio Železnik, bilo je pravo ludilo”, istakao je Babeu za Objektiv.

Onda je usledila prava fešta, naravno, u glavnoj ulozi je bio predsednik kluba Željko Ražnatović Arkan.

“Bila je velika stvar biti prvak Jugoslavije. Svi osim par igrača došli su u Obilić iz nižerazrednih klubova, verovatno nam se motao film u glavi, nismo ni sanjali da ćemo jednog dana biti šampioni. Igrao sam u Ovči, ponikao u Beogradu sa Karaburme, pa bio u Trudbeniku, Dinamu iz Pančeva. Za mene je titula bila misaona imenica. Pored Zvezde i Partizana, koji su imali prejake timove. U Zvezdi igrali Drulić, Stanković, Đorović, Pjanović, Jovičić, Njeguš, Ognjenović, to su sve bili reprezentativci. No da se vratimo na proslavu. Predsednik Željko Ražnatović, sećam se, nije hteo da se vraća u Beograd svojim kolima, nego je seo s nama u autobus. Kupio je vodu, sokove, ispolivao nas, ispolivao sebe, pevao. Napravili smo lom u autobusu. Onda je usledila proslava u Hotelu Jugoslavija, pre koje nas je nagradio sa po 15.000 maraka, kapiten Lukić je dobio zlatni sat, trener Okuka dobio džip, direktor dobio auto Mercedes”, istakao je Babeu i otkrio ekskluzivno za naš portal na kojoj pesmi je Arkan insistirao cele te večeri:

“Svaka treća, četvrta pesma je bila od Mitra Mirića – Ne može nam niko ništa jači smo od sudbine”, otkrio je Babeu.

Foto: N.Paraušić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina