MITAR MRKELA: Uradićemo sve da napravimo iznenađenje

Novosti online

14. 12. 2020. u 14:38

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela, po završetku žreba za šesnaestinu finala Lige Evrope, izneo je očekivanja povodom duela sa Milanom.

МИТАР МРКЕЛА: Урадићемо све да направимо изненађење

foto: FK Crvena zvezda

Mrkela je imao prilike da kao igrač odmeri snage sa ekipom Milanom, ali je podsetio i da su to bila druga vremena kao i da veruje da će tim Dejana Stankovića uraditi sve da napravi iznenađenje.

"Prvo treba reći da je veoma lep osećaj što smo u lepo “društvu” i što Crvena zvzezda igra protiv jednog tako velikog kluba kao što je Milan. Dobili smo veoma jaku ekipu, pre svega atraktivnu. Ova ekipa Milana je verovatno i najbolja u prethodnih 10 godina, prvi su na tabeli u Seriji A, igraju dobar fudbal i svakako da su veliki favoriti za prolazak dalje. Zvezda je kroz istoriju umela da odigra dobro protiv favorita i da ih iznenadi. Trudićemo se da iskoristimo i Marakanu i sve prednosti, a pre svega to što Dejan Stanković poznaje italijanski fudbal i klub kao Milan i siguran sam da će imati iznenađenje jednoj tako jakoj ekipi",  naglasio je Mrkela.

Sportski direktor Zvezde je imao prilike da kao igrač odmeri snage sa ekipom Milanom.

"To je bilo neko drugo vreme. Te 1988. godine Milan je tada bio verovatno najjači u svojoj istoriji koji je od te godine pa nadalje osvojio tri titule prvaka Evrope zaredom i tada smo uspeli da odigramo dve ravnopravne utakmice i verovatno smo bili njihov najteži protivnik u tom period. Oni su tada u Beogradu prošli na penale. Sada su druga vremena, razlika između bogatih i siromašnih je mnogo veća nego u tom periodu. Izdvojile su se ekipe iz pet najjačih liga u Evropi koje zaista imaju ogormne budžete i odlične timove. Fudbal je ostao fudbal i trudićemo se da uradimo sve da ponovo budemo ekipa koja može da priredi iznenađenje",  podvukao je Mrkela.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna